Kemalpaşa'ya Kardeş Şehir - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'ya Kardeş Şehir

Kemalpaşa\'ya Kardeş Şehir

İzmir Kemalpaşa Belediyesi ile Gürcistan'ın Zugdidi/Araklia Belediyesi arasında Gürcistan'da düzenlenen tören ile Kardeş Şehir protokolü imzalandı.

04.10.2012 13:02

İzmir Kemalpaşa Belediyesi ile Gürcistan'ın Zugdidi/Araklia Belediyesi arasında Gürcistan'da düzenlenen tören ile Kardeş Şehir protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile iki şehir arasındaki sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin yakınlaştırılması amaçlanıyor.

Gürcistan'ın Araklia-Zugdidi Belediyesi tarafından 1-3 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 'Araklia Uluslararası Ekonomik Forumu'na Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile birlikte 19 kişilik bir heyet katıldı.

Foruma Litvanya heyetiyle birlikte ev sahipliği yapan Zugdidi Belediyesi Başkanı, Levan Konjaria, Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili, Ekonomi-Tarım ve Turizm Bakanlarının katılımları ile Gürcistan ekonomisi ve yatırım teşvikleri anlatıldı.

Özellikle Türk yatırımcıların, Gürcistan'a yatırım yapmaları için çeşitli kolaylıklar sağlanacağını belirten forumda, Türk işadamlarına istenildiği kadar arsanın ücretsiz olarak devlet tarafından tahsis edileceği, yol, kanal, elektrik, su gibi hizmetlerden de 15 yıl süre ile vergi alınmayacağı anlatıldı.

Foruma katılan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'da, davetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karakayalı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, ilçemize davet ettiğimiz Gürcistan Halk Dansları topluluğunun vermiş olduğu referanslar doğrultusunda, Gürcistan'ın Araklia/Zugdidi şehri ile kardeş şehir protokolü imzaladık. Bu protokol ile, iki şehir arasında sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği içerisinde gerekli projeler hazırlayarak iki şehir arasında dostane ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'ya Kardeş Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement