Kemalpaşa'da 'Hayat İçinde Hayat Var' - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da 'Hayat İçinde Hayat Var'

Kemalpaşa\'da \'Hayat İçinde Hayat Var\'

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 'Hayat içinda hayat var' sloganı ile matruşka bebek kampanyasını Kemalpaşa ilçesinde başlattı.

15.08.2013 19:57  Güncelleme: 09:15

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 'Hayat içinda hayat var' sloganı ile matruşka bebek kampanyasını Kemalpaşa ilçesinde başlattı.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Bediha Türkyılmaz'ın başlattığı kampanyaya, Kemalpaşa Kaymakamlığı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ve Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği işbirliğiyle çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı. Matruşka, iç içe geçen bebeklerin 'Hayat içinde Hayat var' sloganını temsil ettiği belirtildi. Kemalpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak organ bağışı konusunda çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Dr. Pervin Uslu Tek, "Her geçen gün ülkemizde kronik organ yetmezliğindeki hastaların sayısı artmasına rağmen, yeterli organ bulunamadığı için insanlarımız hayatını kaybetmektedir. Donör teminindeki bu kısıtlılık ülkemizde organ bağışı fikrinin benimsenmemesinden kaynaklanmaktadır. Organ naklinin önemi toplum tarafından anlaşıldıkça, bağışlanan organ sayısı giderek artacaktır. Bunun için beyin ölümü kavramının ne olduğunu ve transplantasyonun ne kadar yaralı hayat kurtaran bir işlem olduğunu insanlarımıza anlatmak gereklidir. Bu gereksiniminden yola çıkarak toplumu bilinçlendirerek organ bağışlayan insan sayısının artmasını sağlamak adına İzmir İl Sağlık Müdürlüğümüz Uzman Dr.Bediha Türkyılmaz'ın 'Hayat içinde Hayat var' sloganı ile başlatılacak olan matruşkalı bebek kampanyasına ilk başlangıcını, Kemalpaşa Kaymakamımız Yüksel Topal öncülüğünde Kemalpaşa İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından verilmesinin mutluluğunu yaşamaktayız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da 'Hayat İçinde Hayat Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement