Kdz. Ereğli'de 3 Bin Osmanlı Çileği Fidesi Halka Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kdz. Ereğli'de 3 Bin Osmanlı Çileği Fidesi Halka Dağıtıldı

Kdz. Ereğli\'de 3 Bin Osmanlı Çileği Fidesi Halka Dağıtıldı

Karadeniz Ereğli Belediyesi, kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarının korunması, üretilmesi ve çoğaltılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, 3 bin Osmanlı Çileği fidesini halka ücretsiz olarak dağıttı.

14.11.2022 16:07  Güncelleme: 16:12

Karadeniz Ereğli Belediyesi, kaybolmaya yüz tutmuş ata tohumlarının korunması, üretilmesi ve çoğaltılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, 3 bin Osmanlı Çileği fidesini halka ücretsiz olarak dağıttı.

Cumhuriyet Halk Evi'ndeki fide dağıtım törenine, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile Ata Tohumu Projesi'ni yürüten Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Birimi temsilcileri katıldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 3 yılda 8 bin fideyi 800 aileye dağıttıklarını, gelecek yıl ise 300 bin ata tohumunu halka dağıtacaklarını açıkladı. Posbıyık, Delihakkı'da Belediye'ye ait alanda devam eden Ata Tohumu Projesi kapsamında altıncı serayı kurma çalışmaları başladıklarını da kaydetti.

Dağıtım töreninde konuşan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

"Kendine has aroma ve kokuya sahip, eşsiz, Osmanlı Çileğimize Karadeniz Ereğli Belediyesi olarak sahip çıkıyoruz ve bu sahip çıkma sürekli olarak büyüyor. Delihakkı mevkisinde Belediyemizde ait alanda Ata Tohumu üretimi ve Osmanlı Çileği fide üretimini dış etkenlerden izole bir şekilde tekniğine uygun şekilde yapıyoruz.

3 yıldır düzenli olarak vatandaşlarımıza Osmanlı Çileği fidelerini dağıtıyoruz. Bu 3 yılda toplam 8 bin Osmanlı Çileği fidesini 800 aileye dağıttık. Geçen hafta duyurusu yapılıp fide taleplerinin başvurularını almıştık. Yoğun talep var. 3 bin adet Osmanlı Çileği fidesini bugün burada dağıtıyoruz. Osmanlı Çileği fide üretimi ile birlikte Ata Tohumu Projesi'ni titizlikle devam ettiriyoruz.

"14 FARKLI ÜRÜNÜN ATA TOHUMU YETİŞTİRİLİYOR"

Projeye 3 yıl önce başladık. Türkiye'nin her tarafını dolaşıyoruz. İzmir, Aydın, Seferihisar. Oralardan bilgi alıyoruz. Kendi köylerimizde dedelerimizden, anneannelerimizden kalan ürünlerle deneme yapıyoruz. Artık üretime geçtik. 14 farklı ata tohumu yetiştiriyoruz. Türkiye'nin her tarafından bizden tohum istemeye başladılar. Beş adet seramız var. Altıncı serayı yapmaya başlıyoruz. Üretimi daha da artırıyoruz. Üretim yaparken araştırmaya ve denemeler yapmaya da devam ediyoruz. Her şey planlı bir şekilde ilerliyor. Ata Tohumu üretirken kimyasal gübre ve ilaç kullanmıyoruz. Sağlıklı ve doğal yetiştiricilik yapıyoruz.

"300 BİN ATA TOHUMU FİDESİ DAĞITILACAK"

Ata Tohumu Projesi kapsamında ilk yılda 40 bin adet fide dağıttık, ikinci yılda 100 bin adet fide dağıttık. Önümüzdeki ilkbahar mevsiminde 300 bin adet domates, biber, patlıcan, salata fidelerinin dağıtımı yapacağız. Mahallelerden, köylerden ve ayrıca şehir dışından da yoğun olarak Ata Tohumu ve fidelerinin taleplerini alıyoruz. Fuarlardan, Tohum Takas Şenlikleri'nden davetler alıyoruz ve katılım sağlıyoruz. Ata Tohumu Projesi kapsamında Tohum Bankası'nı da yakın zamanda hayata geçireceğiz. Üreticilerimize, halkımıza hayırlı olsun."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Kdz. Ereğli'de 3 Bin Osmanlı Çileği Fidesi Halka Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement