CHP'li Kartal'dan AK Parti'ye Hizmet Eleştirisi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Kartal'dan AK Parti'ye Hizmet Eleştirisi

CHP\'li Kartal\'dan AK Parti\'ye Hizmet Eleştirisi

CHP Ereğli İlçe Başkanı Kartal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti döneminde Zonguldak ve Ereğli'nin geriye gittiğini söyledi.

04.11.2013 17:40  Güncelleme: 17:47

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak ve Ereğli'nin geriye gittiğini söyledi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, 11 yıllık AK Parti iktidarında Zonguldak'ın geldiği noktanın hezimet olduğunu ifade etti. Kartal parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarını eleştirdi. Kartal konuşmasında "Ekonomide, ticarette, yatırım ve istihdamda gerileme sürmekte, Zonguldak göç etmektedir. 2002'de TTK' da 18 bin olan işçi sayısı bugün 10 bine düştü. Kömür üretimi, giderek düşüyor. Tersanelere hala daha el atılmadı. Özelleştirmelerin bölgede işsizlik ve yoksulluğu artırdığı, ekonomiyi daralttığı bilindiği halde Erdemir'in ardından Çates özelleştirilmeye çalışılıyor" dedi.

11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 26 bin esnafın kepenk kapattığını dile getiren Kartal, bu süre zarfında sadece Ereğli'de 3 belde belediyesinin kapatıldığını ifade etti. Kartal konuşmasında şunları söyledi: "Zonguldak kamu yatırımları açısından da fakirleşmeye devam etmektedir. Pek çok il ödediği verginin çok üzerinde kamu yatırımı alırken, Zonguldak ödediği verginin 4'te birini bile yatırım olarak alamamaktadır. Bunun sonucunda köylerin yol, su, kanalizasyon gibi sorunları bir türlü çözülmemektedir. Ereğli- Devrek, Ereğli-Zonguldak yol çalışmaları bir türlü bitirilmiyor. Köy yolları tamirleri baştan savma yapılıyor. 2 kürek rotmiks malzemesiyle çukurlar dolduruluyor, 15 gün sonra yine bozuluyor. Hele hele Ereğli Devrek yolu kaplumbağadan daha yavaş gidişiyle birkaç seçimde daha AK Parti'li vekillere malzeme olur. 11 yıllık dönemde yaklaşık 26 bin esnaf kepenk kapatmak durumunda kalmıştır.

2013 yılında şu ana kadar 4.500 civarında Zonguldak' lı göç etmek zorunda kalmıştır.

Zonguldak ve Kdz. Ereğli ile ilgili tüm bu olumsuz tablonun, kötü gidişin tek sorumlusu AK Parti iktidarının politikalarıdır."

Konuşmasında AK Parti ilçe başkanını da eleştiren Kartal "Sayın AK Parti İlçe Başkanının dili makarna kesiyor. Ağzını her açtığında laf kalabalığı ile demogoji yaparak günah keçisi arıyor.

Sayın İlçe Başkanı; sen Ereğli halkını balık hafızalımı zannettin? Eğer Ereğli'yi, Zonguldak'ı bu duruma düşüren günah keçisi arıyorsan, üç tane vekilin ve İl Başkanınla el ele tutuşup aynanın karşısına geçin, ellerinizi kaldırarak poz verip bakın. Orada günah keçisini göreceksiniz" şeklinde konuştu.

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe örgütünde demokrasinin işlemediğini, parti üyelerinin özgür iradeleri ile seçme ve seçilme haklarını kullanamayarak demokratik haklarının gasp edildiğini belirten Kartal, "AK Parti üyeleri adam yerine konulmuyor. Demokratik bir kongre yapılmadan ilçe başkanı ve yöneticiler yukarıdan dayatılıyor. Dayatmanın olduğu yerde de barıştan, sevgiden, özgürlükten söz etmek ise kendini aldatmaktır" dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin tüm engellemelere rağmen hizmetlerine devam ettiğini söyleyen Kartal sözlerini şu şekilde sürdürdü; "AK Parti'li yöneticilere sesleniyorum. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Tüm engellemelerinize rağmen Kdz. Ereğli Belediyesi hizmet üretmeye devam ediyor.

Şehrin tüm mahallelerine dağılan çocuk parkları, spor alanları, piknik ve dinlenme yerleriyle, binlerce insana iş, meslek, beceri kazandıran Cumhuriyet Halk Evi kurs çalışmalarıyla, ücretsiz cenaze, evde hasta bakım ve temizlik hizmetleriyle, camilere ve okullara yapılan yardım ve hizmetleriyle, yoksul ve muhtaç durumda ki ailelere yapılan yardımlarıyla, birçok sosyal, kültürel, tarihi ve turistik çalışmalarıyla Kdz. Ereğli Belediyesi Türkiye'nin sayılı belediyeleri arasında en önlerdedir. AK Parti'li yöneticilerin tüm hırçınlıkları, karalamaları bu nedenledir. Ne yapsalar Kdz. Ereğli'yi alamayacaklarını bildiklerinden giderek daha da hırçınlaşmaktadırlar. Ancak bunlar nafile çırpınışlardır. AK Parti'li belediye olmanın hiçbir avantajının olmadığını gören belde belediyelerini de alarak Kdz. Ereğli ile el ele, Halil POSBIYIK önderliğinde bölgemizde yeni bir atılım dönemi başlatacağız." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Kartal'dan AK Parti'ye Hizmet Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement