KCK Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Yerel

KCK Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

KCK Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi

KCK-TM gençlik örgütlenmesi DYG-M üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında BDP İl başkan Yardımcısı İzzet Altun'un da bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi.

25.05.2011 13:41

Eskişehir'de PKK Kongra-Gel terör örgütünün sözde anayasası olarak kabul edilen Kürdistan Demokratik Topluluğu Türkiye Meclisi'nin (KCK-TM) gençlik örgütlenmesi Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi (DYG-M) üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında BDP İl başkan Yardımcısı İzzet Altun'un da bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi. Alınan bilgilere göre Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün sabaha karşı Eskişehir'de 6 eve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda DYG-M Eskişehir yapısını oluşturarak örgütsel faaliyet gösterdikleri ve kırsala eleman kazandırdıkları öne sürülen BDP İl Başkan Yardımcısı İzzet Altun (31) ile D. K. (18), A. O. (19), E. Ö. (24), B. B. (27), İ. Z. (23) B. E. (25) yakalandı. Gözaltına alınan 7 kişinin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dökümanlar, bir adet pompalı tüfek, bir adet kuru sıkı tabanca, bir Adet 75 santimetre uzunluğunda pala, bir adet kama, bir adet Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu bez poster, bir adet PKK bayrağı, çok sayıda örgütsel kitap, dergi, CD ile KCK-TM'nin sözde anayasa maddelerinin olduğu bir kitap ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından 7 şüpheli polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel KCK Şüphelileri Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement