Kazan'da 'Da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kazan'da 'Da Gaziler Günü Kutlandı

Kazan\'da \'Da Gaziler Günü Kutlandı

Atatürk'e Gazi Ünvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü Kazan'da düzenlenen bir törenle kutlandı.

19.09.2013 14:30

Atatürk'e Gazi Ünvanı ve Mareşal Rütbesi verilmesinin yıldönümü ve Gaziler Günü Kazan'da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Milli Egemenlik Parkında düzenlenen törene Kaymakam Veysel Beyru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı adına Hava Savunma Albay Aşkın Yerli, şehit aileleri, Kıbrıs ve Güneydoğu Gazileri ile resmi kurum ve daire amirleri katıldı.

Törende Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmanın ardından öğrenciler şiirleri okudular.

Günün anlam ve önemine ilşkin konuşmayı yapan Hava Muhabere Teğmen Mehmet Akif Arıcan dün Çanakkale'de Dumlupınar'da, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan bugün ise Türk Milletinin düşmanı kanlı terör örgütlerine karşı canlarını hiçe sayarak çarpışan vatanı müdafası ve dünya barışı için şehadete ulaşan şehitlerimiz ve gazi olarak dönen evlatlarımız gönüllerimizde yükaselen onur abidelerimizdir" dedi.

Teğmen Arıcan konuşmasında vatanın kurtuluşunda düşmanla amansızca mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmanın Türk Milletinin tarihine ve mazisine bağlılığının bir ifadesi olduğunu söyledi.

Burada bir konuşma yapan Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel de bir arkadaşının başından geçen olayı örnek göstererek muharip gazilerin teröristler tarafından hedef alınabileceğini emniyet ve jandarma tarafından güvenliklerinin ara sıra sağlanmasını istedi.

Şehit aileleri ve gaziler buradan Solo Türk'ün 4. Ana Jest Üs Komutanlığında yapacağı gösteriyi Hava Kuvvetleri Komutanıyla birlikte izlemek için TUSAŞ'a gittiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazan'da 'Da Gaziler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement