Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Ramazan Ayının bolluk ve bereket içinde geçmesini dileyerek fetva ve fitre konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

26.06.2014 11:34

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Ramazan Ayının bolluk ve bereket içinde geçmesini dileyerek fetva ve fitre konusu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kayseri Müftüsü Ali Maraşlığil Ramazan Ayı hakkında açıklamalar da bulundu. Fitre ve fetva konularında da açıklamalarda bulunan Maraşlığil ramazanın bütün İslam alemine huzur ve bereket getirmesini diledi.

İl Müftüsü Maraşlıgil "Ramazan-ı şerifimiz ülkemize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını rabbimizden niyaz ediyoruz. İnşallah 27 Haziran'ı 28 Haziran'a bağlayan gece ilk teravih namazını kılmak suretiyle ramazan ayını idrak etmiş olacağız. Dolayısıyla bir manevi iklimin yaşandığı Mübarek bir mevsime girmeyi rabbimiz bizlere nasip etti. Bu ayın en güzel ibadeti oruç tutmakla da bizleri mükellef kıldı "dedi.

Maraşlıgil "Oruç ümmeti Muhammedi'ye farz kılınmıştır. ve diğer bütün dinlerde de oruç ibadeti vardır. Peygamber Efendimiz hadisi şerifinde de buyuruyor ki Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz. Demek ki Oruçta sıhhat vardır, sağlık vardır, afiyet vardır. Diyanet işlerimizin bu sene tema olarak seçtiği kimse kimsesiz kalmasın bu ramazan ve her zaman. Şunu da belirtmek istiyorum iftar sofralarımız bizim hep paylaştığımız sofralar olsun. Ramazanı şerifte dikkat etmemiz gereken bazı şeyler daha var akşam ezanı iftar vakti. Genelde imsak vaktinde de ülkemizde ezan okunur ve o zaman yemeyi ve içmeyi kesmeliyiz. Ramazan ayında bizim planladığımız 109 iftar programımız olacak" şeklinde konuştu

Fetva ve fitre konusuna da değinen Maraşlığil "Alo 190 fetva hattıyla da ramazan ayı içerisinde sürekli soruları sorabilirler, bay bayan vaizlerimiz 8-11 saatleri arasında soruları cevaplayarak inşallah alo diyen herkese oradan cevap verecekler. Sadakayı fitre fiyatı bu sene 10 lira olarak tespit edildi. Suriyeli vatandaşlarımıza yapacağımız yardımları da biz bildiririz. Suriyeli 60 tane de kardeş aile edindik. 600 kişiye gıda yardımı yapılıyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement