Kaymakam Yönden, Yunan Adaları Turunun Devamlılığına İşaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Yönden, Yunan Adaları Turunun Devamlılığına İşaret Etti

Kaymakam Yönden, Yunan Adaları Turunun Devamlılığına İşaret Etti

Didim Kaymakamı İskender Yönden, “Didim’de bunu canlı tutmak önemli; karşılıklı devam etmesi ve sürdürülebilir olması lazım” dedi.

10.05.2016 16:49

Didim Kaymakamı İskender Yönden, "Didim'de bunu canlı tutmak önemli; karşılıklı devam etmesi ve sürdürülebilir olması lazım" dedi.

Didim 3. Koy'da yapılan toplantıya Kaymakam Yönden'e İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk ve İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı eşlik etti.

Geçen haffta Yunan adalarına gerçekleştirilen geziyle ilgili bilgiler veren Kaymakam Yönden, "Gezi güzel oldu. Düşük maliyetle özel sektör tarafından gerçekleştirilen geziye Kamu kurumların temsilcilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, siyasi parti ilçe temsilcileri ile işadamları da katıldı. Gezdiğim yerde Türk köyü olan Germe köyünü de gezdik. Yunanlı Türklerle diyaloglarımızda iyi oldu. Yunan adalarına gerçekleştirdiğimiz bu seferle ilgili Kaymakamlığımızın yanı sıra belediyemizin ve DİTAB'ın da bu konuda çalışmaları var. Önemli olan Didim'de bunu canlı tutmak önemli; karşılıklı devam etmesi ve sürdürülebilir olması lazım. Bunu doğru şekilde yönlendirebilirsek farklı ve güzel bir çalışma olacaktır. Seferlerin karşılıklı olması noktasında her iki tarafından istekli olduğunu biliyoruz" dedi.

Kaymakam Yönden, 20 Mayıs'ta yeni bir gezinin düzenlenme fikri olduğunu da ifade ederek "Önümüzdeki günlerde Rodos'a gezi düzenlenmesi gibi düşüncede var. Vizeler konusunda da sıkıntılar yaşanıyor. Şengen vizesi olanların kapıda vize uygulaması gibi düşünceleri olduğunu Yunanlı yetkililerden öğrendik. Bunun dışında 20 Mayıs'ta bir grubun Didim'e gelme durumu da söz konusu" dedi.

"GÜVENLİK SORUNU VARSA TOMA GELİR"

Didim'de güvenlik sorunuyla yöneltilen soruya da cevap veren Kaymakam Yönden, "Didim turizm şehri; vatandaşın asayiş ve güvenini bozmaya kimsenin hakkı yok. TOMA ile ilgili eleştiriler oldu fakat TOMA ilk kez Didim'e gelmiyor. Toplantı ve gösteri kanuna uygun olan her şeye izin veriyoruz. İleri de ihtiyaç duyulursa TOMA yine gelecektir. Biz olası bir güvenlik sorununun engelleyemezsek halka ne cevap veririz! Zaten Didim'de güvenlik sorunu yok; varmış gibi düşünülmesi de yanlış. Yollardaki güvenlik denetimleri de mülteci akışını engellemek için. Didim güvenli bir yer ve bu noktada herkes rahat olsun" dedi.

"ZEYTİN İŞGALLERİNDE SÖKÜMLER BAŞLADI"

Kamuya ait yerlerin işgalleriyle ilgili de yöneltilen soruya cevap veren Yönden, "Dün itibariyle Akyeniköy'deki tüm zeytinlikler sökülüyor. Vatandaş bu konuda kararlılığımızı görünce kendisi de sökmeye başladı. İşgallerle ilgili yasal süreç tamamlanmadan çalışma başlatılamıyor. Örnek Akbük; yasal süreç tamamlamadan işlem yapılamıyor. Ayrıca Ecrimisille ilgili de bir yıl erteleme kararı çıktı" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Yönden, Yunan Adaları Turunun Devamlılığına İşaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement