Kaymakam Yılmaz, 'Denizci Heykeli'nin Yapılacağı Alanı Gezdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Yılmaz, 'Denizci Heykeli'nin Yapılacağı Alanı Gezdi

Kaymakam Yılmaz, \'Denizci Heykeli\'nin Yapılacağı Alanı Gezdi

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvanlılar tarafından İşletme Parkı'nda yapılacak olan 'Denizci Heykeli'nin alanında incelemelerde bulundu.

10.06.2012 11:23

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Tatvanlılar tarafından İşletme Parkı'nda yapılacak olan 'Denizci Heykeli'nin alanında incelemelerde bulundu.

Tatvan'ın simgesi haline gelen ve 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan Denizci Heykeli'nin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Kaymakam Yılmaz, heykelin yeniden yapılacak olmasının ilçe halkı açısından sevindirici olduğunu söyledi. Tatvan'la bütünleşen bu simgenin tüm halkın gayreti ve yoğun isteği üzerine yeniden yapılmasının önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Tatvanlıları bu girişimlerinden dolayı kutluyorum. Kendi ilçelerinin simgesi olduğunu düşündükleri bir yapıyı yine kendi imkan ve gayretleriyle yapmaları ayrı bir güzelliktir. İnşallah güzel ilçemizin simgesi olan Denizci Heykeli'nin açılışını da hep birlikte yapacağız" dedi.

Heykelin sahil iskelesi ile aynı hizada olmasının da çok anlamlı olduğunu belirten Yılmaz, "Denizci Heykeli'nin kurulacağı alanın karşısındaki iskelede her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları yapılıyor. Bu nedenle Tatvan için ayrı bir anlam taşıyor. Heykelin yeni yerinin iskele ile aynı hizada olması apayrı bir güzellik oldu. Tatvan halkı adına çok mutluyuz. Bunda emeği geçen, bu fikri düşünen ve paylaşan, paylaşılanı icra eden, katkı sunan herkesten Allah razı olsun. Güzel bir fikir ve güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.

Heykelin yapılmasında gönüllü olarak görev alan Tatvanlı vatandaşlardan Ferhan Çelebi de, Kaymakamı Yılmaz'ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heykelin yapılmasında emeği geçen tüm Tatvanlılara teşekkür etti. Heykelin 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş tarafından Tatvan'a hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yapıldığını hatırlatan Çelebi, "O günden sonra heykel, 1950 yılından 1989 yılına kadar Denizcilik İşletmesi Oteli önünde bulunan çay bahçesinde adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Yeni yapılacak olan heykeli hemşerimiz olan heykeltıraş Şiyar Epözdemir yapacak. 2 metre 30 santimetre uzunluğundaki heykel, 85 metrekare alan üzerine yapılacak. Tüm hemşerilerimizi 30 Haziran'da ilçemizin sembolü olan Denizci Heykeli'nin açılışına davet ediyoruz" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Yılmaz, 'Denizci Heykeli'nin Yapılacağı Alanı Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement