Kaymakam Emiroğlu, Festival Konuklarını Yemekte Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Emiroğlu, Festival Konuklarını Yemekte Ağırladı

Kaymakam Emiroğlu, Festival Konuklarını Yemekte Ağırladı

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 2.Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri kapsamında Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu Festivale katılan konuklara ve davetlilere...

26.10.2013 11:11

Didim Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde ve Didim Kaymakamlığının öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 2. Uluslararası Didim Zeytin Festivali etkinlikleri kapsamında Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu Festivale katılan konuklara ve davetlilere yemek verdi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu 2. Uluslararası Didim Zeytin Festivaline katılan konuklara ve davetlilere yemek verdi. Dün akşam saat 20: 30'da Garden Of sun Otel'de verilen yemeğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutanı M. Alper Köseoğlu, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Cahit Kaya, AKP İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahim Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ile birlikte kurum amirleri ve Fas ve İtalya'dan gelen konuklar katıldı.

Yemekte konuşan Kaymakam Ersin Emiroğlu "Zeytin barışın simgesi bizler öyle bir kentteyiz ki bu zeytin bizlere atamızdan miras kalmış. Dalı ile barışın simgesi olmuş. Tüm semavi kitaplarda övülmüş hatta üzerine ant içilmiş meyvesi ve yağı ile şifanın sembolü olmuş. Allah bu övülmüş ürünü Akdeniz havzasına nasip etti. Akdeniz havzasında özellikle zeytinin payda edildiği Akdeniz Zeytin Şehirleri Birliği üyeleri ile ileri ki süreçte de birlikte olmaktan keyif alacağız. Didim henüz 3 yaşını geçmemiş emekleyen bir çocuk, büyümeyi koşmayı sizlerin tecrübesinden, sevgi ve alakasından alacak ve rakibiniz olacağız" dedi.

Fas'ın Meknes Valilik Konseyi Başkanı Thami Laughi ise konuşmasında Didim ve çevresinin çok güzel olduğunu belirterek Türkiye'yi ve Türk İnsanlarının Fas'ta yayınlanan dizi ve filmlerden bildiklerini söyledi. Laughi konuşmasında Didim ile Meknes arasında geçmişte anlaşmalar yapıldığını ve Fas'taki tüm Enstitülerin bunu desteklediğini belirterek "Aramızdaki ilişkilerin sadece zeytin üzerinden değil daha kapsamlı hale yayılmasını istiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından yabancı konuklara Kaymakam Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanları ve Ziraat Odası Başkanı ve İlçe Tarım Müdürünce konuklara hediyeler takdim edildi.

Yemeğin sonundan konuşan RECOMED yönetim kurulu üyesi Noureddine Quazzini ile Fas'ın Meknes Valilik Konseyi Başkanı Thami Laughi kısa kısa söz alarak kendilerini davet eden ve ilişkilerin gelişmesine katkı sunan Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir'e ayrıca teşekkür ettiler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Emiroğlu, Festival Konuklarını Yemekte Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement