Kayıp Film Günleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Kayıp Film Günleri Festivali Sona Erdi

Kayıp Film Günleri Festivali Sona Erdi

Batman Belediyesi'nin hazırladığı ve İHD, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Mezopotamya Sineması'nın katkılarıyla düzenlenen film günleri sona erdi.

23.05.2016 15:24

Kayıpların hikayelerini anlatan film festivali sona erdi

Batman Belediyesi'nin hazırladığı ve İHD, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği, Mezopotamya Sineması'nın katkılarıyla düzenlenen Kayıp Film Günleri Ne Tu Cihî (Hiçbir yerde), Küf, Çavên Xwe Bigre (Kapat Gözlerini), İki Tutam Saç ve Gelecek Uzun Sürer filmleri ile sona erdi.

Yılmaz Güney Sinema Salonundaki film gösterimlerine çok sayıda izleyici katıldı.

Gözaltında kaybedilenler…

Haydarpaşa Garı'nda çalışan ve 40 yaşında olan Şükran'ın hayat hikayesini konu alan 2002 yapımı 'Hiçbir yerde' adlı filmin ardından, gözaltında kaybolan oğlunu arayan Basri'nin hikayesini anlatan 2012 yapımı 'Küf' izlendi.

2016 yılında çekilen ve yönetmenliğini Şiyar Gedik'in yaptığı 'Kapat Gözlerini' adlı filmde ise ölen, öldüren, yaşayan ve devlet tarafından korunanların hikayesi anlatıldı.

Hemen ardından gösterime giren 'İki Tutam Saç' filminde ise 1937'de Dersim İsyanı'nın başlamasıyla ailelerinin yanından alınıp başka yerlere verilen küçük yaştaki iki kız çocuğunun dramatik öyküsü anlatıldı.

2010 yılında çekilen filmin yönetmenlik koltuğunda Nezahat Gündoğan oturuyor. 2011 yapımı olan ve Özcan Alper'in yönetmenliğini yaptığı 'Gelecek Uzun Sürer' filmi ile gösterimler sona erdi.

Gösterimlerin ardından Nezahat Gündoğan ve Özcan Alper ile Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda yapılan söyleşiyle film günleri sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kayıp Film Günleri Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement