Kaski Kadın Basketbol Takımına Tam Destek - Son Dakika
Yerel

Kaski Kadın Basketbol Takımına Tam Destek

Kaski Kadın Basketbol Takımına Tam Destek

FİBA Eurocup'ta Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla oynayacağı finalin ilk maçı için yarın Rusya'ya gidecek olan Kayseri Kaski Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Ayhan Avcı, "Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız kupayı, bu kez müzemize koymak"...

04.03.2013 14:31

FİBA Eurocup'ta Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla oynayacağı finalin ilk maçı için yarın Rusya'ya gidecek olan Kayseri Kaski Kadın Basketbol Takımı'nın antrenörü Ayhan Avcı, "Geçen yıl kıl payı kaçırdığımız kupayı, bu kez müzemize koymak istiyoruz" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Kız Meslek ve Teknik Lisesi ve Mustafa Eraslan Lisesi öğrencileriyle buluşan antrenör Ayhan Avcı ile takımın başarılı oyuncuları Nuria Martinez ve Tuğba Taşçı soruları yanıtladı. Eurocup'da üst üste 2 kez final oynayan tek takım olduklarını belirten antrenör Ayhan Avcı, Kayseri'de kadın basketbolunun 6-7 yıllık tarihi olduğunu, kulüp olarak birkaç kez isim değiştirdiklerini ama Kayseri'de kadın basketbolunun belli seviyeye geldiğini kaydetti.

Avcı, "Geçen yıl ligin başlamasına kısa süre kala takım kurduk ve yola çıktık. Zor bir süreçten geçmemize rağmen, Eurocup'da final oynayarak büyük iş başardık. Geçen yıl ilk kez final oynadığımız için tecrübe eksikliğimiz vardı. Buna karşın, Dinamo Kursk'u buradaki maçta yenmeyi başarmış ama ikinci maçta kaybederek kupayı ülkemize getirmeyi başaramamıştık. Ancak bu sefer ilk maçta avantajlı bir skor elde edip ikinci maçta da seyircimizin desteğiyle kupaya uzanacağız diye düşünüyorum. Finalin ilk maçını Rusya'da ikinci maçını da Kayseri'de oynayacağız. Baştan beri söylediğimiz 'Kupa Kayseri'ye gelecek' sloganımızı da değiştirdik. Çünkü finalin son maçı Kayseri'de oynanacağı için her şartta kupa Kayseri'ye gelecek. Biz de Kupa Kayseri'ye gelecek, Kayseri'de kalacak, diyoruz" diye konuştu.

Geçen yıl kupayı kaybettikleri Kursk'u bu yıl çeyrek finalde elediklerini vurgulayan Avcı, "Kursk bu sene de kupanın en güçle adayıydı. Ama dersimize daha iyi çalıştık, tecrübemiz ve seyirci desteğimizle bir kez daha finale adımızı yazdırdık. Final oynamak tabi ki önemli ama artık bize yetmiyor. Kupayı almak istiyoruz. Finali yine bir Rus takımıyla oynuyoruz. Dinamo Moskova da çok güçlü bir takım. Ama seyirci destekleri yok, 150-200 kişiye oynuyorlar. Biz 7-8 bin seyircimizle ikinci maçı sahamızda oynayacağız, Rusya'dan avantajlı bir sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.

Kaski Kadın Basketbol Takımı'nın başarılı oyuncusu Nuria Martinez de, İspanya, ABD, İtalya ve Rusya'da basketbol oynadığını ifade ederek, "Kadın basketbolunda Türkiye ligi en iyi lig. Türkiye'deki oyuncular maçlara çok iyi hazırlanıyorlar ve savaşçı bir ruha sahipler" diye konuştu. Martinez, Dinamo Moskova takımında oynarken Eurocup'u aldıklarını, o mutluluğu yaşadığını, Kaski'de de bu mutluluğu yaşamak istediğini kaydetti.

Tuğba Taşçı da Galatasaray, Beşiktaş gibi Türkiye liginin önemli takımlarında oynadığını, defalarca final oynamasına rağmen, şampiyonluk ya da kupa heyecanı yaşayamadığını ifade ederek, Kaski'de Türkiye Kupası ile Eurocup'u almak, o mutluluğu yaşamak istediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Oktay Durukan, antrenör Avcı ile 2 oyuncuya birer plaket verdi.

Bu arada, Kayseri Kaski Kadın Basketbol Takımı, Perşembe günü Türkiye saatiyle 17.30'da Moskova'da oynayacağı Eurocup finali ilk maçı için yarın sabah Moskova'ya gidecek. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaski Kadın Basketbol Takımına Tam Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement