Karşıyaka'ya Yeni Kültür Merkezi - Son Dakika
Yerel

Karşıyaka'ya Yeni Kültür Merkezi

Karşıyaka\'ya Yeni Kültür Merkezi

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nin, ilk yılında 75 gösteriyle 28 bin kişiye ulaştığını belirten Durak, şunları kaydetti.

19.08.2012 15:53

Karşıyaka'da geçen yıl hizmete giren Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nin gördüğü ilgi üzerine, Yeni Girne Caddesi'ne yeni bir kültür merkezi yapılıyor

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nin, ilk yılında 75 gösteriyle 28 bin kişiye ulaştığını belirten Durak, şunları kaydetti: Bu ilgi gösterdi ki, Karşıyaka için bu tür tesisler bir ihtiyaç.Bu ihtiyacı gidermek için de Yeni Girne Caddesi'ne yeni kültür merkezleri yapıyoruz. Ahmet Piriştina Kültür Merkezimiz, yıl sonunda hizmete girmiş olacak. Bu yeni tesisin de ihalesini, bu yıl içinde yapmış olacağız. Dev konser salonuyla bu tesisin de İzmir'in sayılı mekanları arasına gireceğine inanıyorum"dedi.

Yeni Girne Caddesi üzerinde yapılacak olan kültür merkezi iki bölümden oluşacak. Sosyal tesis olarak planlanan ilk bölümde meslek ve sanatsal kurslar düzenlenmek üzere bey ayrı salon bulunacak. Çalışanlar için ofisler ile bir de yemekhane yer alacak.

İkinci bölüm ise konser ve tiyatro sahnesi yer alacak. 241 metrekarelik dev salon 844 seyirci kapasitesine sahip olacak. Ayrıca sanatçılar için giyinme odaları, ofisler de yer alacak. İhalesi bu yıl içinde yapılacak olan kültür merkezinin 2013 yılında hizmete girmesi planlanıyor.

(HK)

19.08.2012 15: 33: 43

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karşıyaka'ya Yeni Kültür Merkezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement