Kardeşliğin Temelleri 'Biz Birlikte Varız' Projesi ile Atılıyor - Son Dakika
Yerel

Kardeşliğin Temelleri 'Biz Birlikte Varız' Projesi ile Atılıyor

Kardeşliğin Temelleri \'Biz Birlikte Varız\' Projesi ile Atılıyor

Adanalı memurlar, göçle gelen ailelerle kardeşliğin temellerini 'Biz Birlikte Varız' projesi ile atıyor.

08.03.2013 14:02

Adanalı memurlar, göçle gelen ailelerle kardeşliğin temellerini 'Biz Birlikte Varız' projesi ile atıyor. Proje kapsamında, memur çocukları ile göçle gelen ailelerin çocuklarının, çeşitli etkinliklerde kaynaştırılması hedefleniyor.

Adanalı memurların kurduğu Beyaz Yaka Derneği'nce hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da destelenen 'Biz Birlikte Varız' projesinin galası, Hayal Balo Salonu'nda düzenlendi. Birlikte, uyum içinde yaşamak ve yaşatmaktır amacıyla hazırlanan proje kapsamında, Altın Çocuk Okuma Salonu'nda eğitim gören 40 çocuk ile 40 dernek üyesinin çocukları bir araya getirilerek, çeşitli etkinliklerde kaynaştırılması hedefleniyor.

Galada konuşan Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, gençlerin doğru eğitilmeyip, zarar alışkanlıklardan korundurulamadığında, kalkınma ve gelişmişliğin bir şey ifade etmeyeceğine dikkat çekti. Gencer, "Beyaz Yaka Derneği 'birlikte varız' diyor. Dün Çanakkale'de birlikteydik, bugün bu gönül sofrasında beraberiz. Bu sevgi ortamında bir araya gelen 40 kardeş ailenin düşman çatlatırcasına 15 -20 günlük tanışıklarıyla sevgi ve saygı yumağı haline gelmesi önemli. Binden fazla dernek var onlardan da böyle projeler bekliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Projeler Genel Müdürü Hüseyin Akalın ise genç nesilin iyi bir şekilde eğitilmesi için kamunun yapacağı yatırımların yeterli olmayacağına vurgu yaparak, bu konuda STK'ların da etkin rol oynaması gerektiğini söyledi.

Bu kapsamda Gençlik Projeleri Destek Programları'nı hazırladıklarını kaydeden Akalın, "Amacımız gençlik alanında sahada çalışmak isteyen, gönüllü olan sivil toplum kuruluşlarını destelemek. Beyaz Yaka Derneği'nin projesi gibi Türkiye genelinde 120 projeye 10 milyon TL destek verdik. Güneydoğu ve doğudaki üniversitelere gençlere yönelik çalışmaları için 7.5 milyon lira aktardı. Siz proje yapın biz destekleyelim" diye konuştu.

Beyaz Yaka Derneği Başkanı Yılmaz Seyren de, aileler arasında kardeşlik bağlarının tesisinin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bu noktada üyelerimiz ilk adımı atarak kenar mahallelerdeki ailelerle kardeş aile oldu. Bu ailelerimiz arasında başlayan dostluklar görülmeye değer. İmkanı olan her Adanalı bu mahallelerden bir kardeş aile seçerse istenilen huzur ortamının tesis edileceğine inanıyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardeşliğin Temelleri 'Biz Birlikte Varız' Projesi ile Atılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement