Karayolları Bölge Müdürlüğü Kışa Hazır - Son Dakika
Yerel

Karayolları Bölge Müdürlüğü Kışa Hazır

Karayolları Bölge Müdürlüğü Kışa Hazır

Eskişehir Karayolları Şube Şefliği’nin, toplam 822 kilometrelik bir yol ağında kış mevsimine hazır olduğu belirtildi.

10.12.2015 17:05

Eskişehir Karayolları Şube Şefliği'nin, toplam 822 kilometrelik bir yol ağında kış mevsimine hazır olduğu belirtildi.

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ın da katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Zorlu kış şartlarına tam anlamıyla hazırlıklı olduklarını dile getiren Mustafa Karademir, yapılan hazırlıkların yanı sıra araç sürücülerine de büyük görev düştüğünü belirtti. Karademir, "Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluk alanı içerisine giren Eskişehir ili hudutları dahilinde 357 kilometre devlet yolu, 465 kilometre il yolu olmak üzere toplam 822 kilometrelik bir yol ağı bulunmaktadır. 4'üncü Bölge Müdürlüğü olarak Eskişehir'de 1 adet bakım şefliği, 3 adet bakımevi, 23 adet kamyon, 7 adet greyder ve 6 adet yükleyici olmak üzere toplam 36 araç ve 169 personel ile 24 saat çalışma olanağına sahibiz. Meteorolojik verileri takip etmekle beraber genel olarak 15 Kasım- 15 Mart dönemi kar ve buzla mücadele dönemi olup, tüm hizmet birimleri 24 saat hizmet esasına göre çalışmaktadır. Bölgemizde bulunan tüm yollar periyodik olarak kontrol altında tutulmaktadır. Hava şartlarına göre gerekli müdahaleler yapılarak yollarımızın her durumda sürekli trafiğe açık tutulması için çalışmaktayız" dedi.

Karademir, kar ve buzla mücadele için 88 bin 462 ton tuz ile 60 bin metreküp tuz agregası temin edildiğini de ifadelerine ekledi.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE UYARILAR

Bölge Müdürü Mustafa Karademir, kendi aldıkları tedbirlerin yanı sıra, araç sürücülerinin de kış şartlarına uygun şekilde seyahat etmelerini konusunda uyarılarda bulundu. Yoğun yağış durumlarında gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Karademir, "Sürücülerimizin özellikle yağışlı havalarda şerit ihlali yapmamaları, kar ve buzla mücadele araçlarının çalışmalarına engel olacak konumda bulunmamaları, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

Karayolları 4'üncü Bölge Müdürü Mustafa Karademir, sürücülerin yol durumu hakkında, 24 saat ücretsiz hizmet veren "ALO 159" hattından bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.

Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise, sürücülerin kış koşullarında daha duyarlı olması gerektiğini temenni ettiğini ve Karayolları ekiplerinin karla mücadelede başarılı olacağına inandığını ifade etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karayolları Bölge Müdürlüğü Kışa Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement