Karatay'da Parçalanmış Ailelere Destek - Son Dakika
Yerel

Karatay'da Parçalanmış Ailelere Destek

Karatay\'da Parçalanmış Ailelere Destek

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde hayata geçirilen Parçalanmış Ailelere Meslek Edindirme Projesiyle 50 ev hanımına kurs verilerek 40'ı işe yerleştirildi.

27.03.2012 15:13

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde hayata geçirilen Parçalanmış Ailelere Meslek Edindirme Projesiyle 50 ev hanımına kurs verilerek 40'ı işe yerleştirildi.

Karatay

Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projeyle ilgili bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergün ile kurum temsilcileri ve proje kapsamında eğitim gören ev hanımları katıldı. Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mehmet Ali Türkmenoğlu, Konya'da özellikle Karatay ilçesinde boşanma oranlarının giderek arttığını belirterek, "Sayısal olarak bakıldığında 2010 yılında 2 bin 156 çift evlenirken, 626 çift ise boşanmış. Yani her evlenen 3 çifte karşılık 1 çift boşanmış. 1990 yılına bakıldığında ise bu rakam 20'ye 1 olarak gerçekleşmiş. Bu durumdan en fazla etkilenen kesim ise ev hanımları oluyor. Özellikle çocuklara da bakmak zorunda kalıyorlarsa sorumlulukları daha da artıyor. Biz de bu amaçla mağdur olan hanımlarımıza ve boşanmadan etkilenen çocuklarımıza yönelik bir proje hazırladık. Bu proje kapsamında 50 ev hanımına 312 saatlik özürlülere bakım kursu düzenledik. Kursu bitiren kursiyerlerin yüzde 80'ini bir işe yerleştirdik. Onların çocuklarına yönelik ise müzik ve resim kursları düzenleyerek topluma adapte olmaları ve sosyalleşmelerini sağladık" dedi.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, bir toplumda kadının güçlendirilmesinin toplumu da güçlendireceğini ifade ederek, "Bir toplumda kadını ne kadar güçlendirirseniz o toplumun geleceği o kadar parlak olur. Bu nedenle ilçemizde okuma-yazma kurslarının yanı sıra meslek edindirme ve bilgisayar okur yazarlığı kursları da veriyoruz. Bu konuda, yetkili kurumlarımız elinden gelen çalışmayı ve projeyi hayata geçirmeye devam ediyor" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karatay'da Parçalanmış Ailelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement