Karapınar'da Süt Üreticileri Sandık Başına Gitti - Son Dakika
Yerel

Karapınar'da Süt Üreticileri Sandık Başına Gitti

Karapınar\'da Süt Üreticileri Sandık Başına Gitti

Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yaşar Yükseler, yapılan seçimde yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

26.02.2014 11:04

Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yaşar Yükseler, yapılan seçimde yeniden başkan seçilerek güven tazeledi.

Belediye Düğün Salonu'nda yapılan Genel Kurula Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Birlik üyeleri ve süt üreticileri katıldı.

Genel Kurul'da saydı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Mevcut başkan Yaşar Yükseler ve İdris Karadağ'ın yarıştığı seçimlerde 403 oy kullanıldı. Yaşar Yükseler 227 oy alarak yeniden başkan seçilirken, İdris Karadağ ise 171 oy aldı. 5 oy ise geçersiz sayıldı.

Yükseler, yaptığı konuşmada, birliklerinin gün geçtikçe büyüdüğünü söyledi.

2006 yılında kurulan, 2007 yılında süt alımına başlayan Birliğin şu anda 463 üyesinin bulunduğunu ifade eden Yükseler, şunları kaydetti:

"Karapınar, hayvancılık yapan bir ilçe. Üretilen sütlerin değerlendirilmesi için birlik olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 2013 yılında günlük 145 ton süt alımı gerçekleştiriyoruz. 2007 yılında 10 tondan başlayan alımlar bugün çok iyi noktalara geldi. Bundan sonra da yapacağımız yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz. Genel Kurula katılan ve bana güvenerek yeniden başkan seçmenizden dolayı teşekkür ediyorum."

Karapınar Süt Üreticileri Birliği yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Yaşar Yükseler, Hayri Sözen, Sami Karabacak, Mehmet Tartan ve Süleyman Aydınbelge - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karapınar'da Süt Üreticileri Sandık Başına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement