Karaman Valisi Süleyman Kahraman Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karaman Valisi Süleyman Kahraman Açıklaması

Karaman Valisi Süleyman Kahraman Açıklaması

Karaman'da, Akçaşehir Sulama Kooperatifi Kapalı Sistem Yeraltı Sulama Şebekesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

27.06.2012 13:54

Karaman'da, Akçaşehir Sulama Kooperatifi Kapalı Sistem Yeraltı Sulama Şebekesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Açılış törenine, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, Akçaşehir Sulama Kooperatifi Başkanı Mevlüt Sarıbaş ile davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Süleyman Kahraman, boşa akan her damla suyun milli kayıp olduğunu söyledi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, ortalama yıllık yağış miktarlarının dünyada bin milimetre, Türkiye'de 643 milimetre, Karaman'da ise 326 milimetre olduğunu belirten Vali Kahraman, Karaman'ın az yağış alan yerlerinde de ortalama yıllık yağışın 250 milimetreye kadar düştüğünü kaydetti. Yağışların az olmasının ve modern olmayan tekniklerle yapılan tarımsal sulamaların sonucunda, yeraltı sularındaki seviyenin düştüğünü ifade eden Vali Kahraman, "Boşa akan her damla su milli kayıptır. Bu nedenle bu bereketli topraklarda bu israfın önüne geçmek için modern sulama sistemlerine geçmemiz bir zorunluluktur. Yine sulamadaki maliyetin düşürülebilmesi için alternatif enerji kaynaklarını öne çıkarmak zorundayız. Bu alanda ilimizin ciddi bir potansiyele sahip olduğunu her fırsatta dile getirdik, getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Akçaşehir Sulama Kooperatifi Kapalı Sistem Yeraltı Sulama Şebekesinden tarlaya ilk su verildi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaman Valisi Süleyman Kahraman Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement