Karacabey Ziraat Odası Başkanı Karahasanoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Karahasanoğlu Açıklaması

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Karahasanoğlu Açıklaması

"Çiftçi, ağır maliyetler altında ezilmemek için tarımdan uzaklaşıyor"

10.09.2013 18:07

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, "Çiftçi, ağır maliyetler altında ezilmemek için tarımdan uzaklaşıyor" dedi.

Karahasanoğlu, ovada yetişen domates ve mısır ekimine ilişkin düzenlenen değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, domates sezonunun son demlerini yaşadıklarını, tek taraflı sözleşmeyle ekim yapan çiftçinin mağdur olduğunu söyledi.

Sanayicilerin tekelleşmeye giderek arazi kiraladığını belirten Karahasanoğlu, "Bunun yanında yüksek rakamlarla çiftçiye icara da veriliyor. Çiftçi, ağır maliyetler altında ezilmemek için tarımdan uzaklaşıyor. Çiftçiyi koruyacak önlemlerin alınması gerekli" diye konuştu.

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca da domates alım fiyatlarının maliyetini karşılamayacak boyutta düşüş gösterdiğini, önceki yıllarda Türkiye'nin ihtiyacı olan domatesin yarısını karşılayan Karacabey Ovası'nda, 2013'ün "kara yıl" ilan edildiğini söyledi.

Domatesin 14 kuruşa kadar gerilediğini hatırlatan Karaca, şöyle devam etti:

"Nakliye masrafı düştüğünde bu rakam, 5-6 kuruşa kadar düşüyor. Çiftçinin örgütlenmeyişi, en büyük sorun. Bilinçsiz ekim ve üründeki hastalıklar da sezonun kayıpla tamamlanmasına yol açtı. Salça fabrikaları, gün gelecek bu çiftçiyi bulamayacak. Domateste yaşadığımız hayal kırıklığını mısırda da yaşamak istemiyoruz." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey Ziraat Odası Başkanı Karahasanoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement