Karacabey'de Tüketiciye Saygı Semineri - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de Tüketiciye Saygı Semineri

Karacabey\'de Tüketiciye Saygı Semineri

Bursa'nın Karacabey Kaymakamı Yurtseven, Karacabey esnafının 2012 yılında 340 bin lira civarında kayba uğradığını söyledi.

19.04.2013 11:59  Güncelleme: 12:01

Bursa'nın Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, tüketicilerin ilçe dışından yaptıkları alışverişler neticesinde Karacabey esnafının 2012 yılında 340 bin lira civarında kayba uğradığını söyledi.

Kaymakam Yurtseven, konuyla ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Karacabey Belediyesi iş birliğiyle 27, 28 ve 29 Nisan 2013 tarihlerinde düzenleyecekleri 'tüketiciye saygı' konulu seminerde detaylı bilgiler verileceğini açıkladı. Yurtseven, ilçedeki tüm ticari kuruluşların ve esnafların seminere davetli olduğunu duyurdu.

3 gün sürecek seminere katılanlara 'tüketiciye saygı belgesi' verileceğini belirten Kaymakam Yurtseven, Karacabey'in ticari kaybını önlemek istediklerini vurguladı. Karacabey Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 2012 yılı istatistiklerine de dikkat çeken Kaymakam Yurtseven, "İlçemiz dışı şikayetlerin toplamı 170'tir. Bu şikayetlerin Karacabey dışı toplam alışverişlerin yüzde 5'ine tekabül ettiği düşünüldüğünde, bir yılda toplam 3 bin 400 tüketicinin ilçe dışından alışveriş yaptığını görmekteyiz. Her alışverişin ortalama 100 TL'lik olduğunu düşündüğümüzde ise, ilçe esnafının 340 bin TL ticari kaybı var demektir. Bu rakam ticari kaybın en iyimser halidir" dedi.

Karacabey Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Mustafa Yiğit ise, seminere katılmak ve belge almak isteyen ticari kuruluşlar ile esnafın, 22 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar Halk Eğitimi Merkezi içinde bulunan heyete başvurmalarını istedi.

Karacabey Lisesi rehber öğretmeni Özcan Üner, Ran Oto yetkilisi Sinan Zırhlı, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı ile Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Nejdet Kırizoğlu'nun konuşacağı seminerlere tüm esnaf ve ticari kuruluşlar davetli. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de Tüketiciye Saygı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement