Karabük'te Beyaz Bayrak Projesi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karabük'te Beyaz Bayrak Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Karabük\'te Beyaz Bayrak Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında 2012 yılında yapılan denetimler sonucunda Karabük il genelinde 14 okul ilk kez, 10 okul ise 2.ve 3.kez belge almaya hak kazandılar.

31.05.2012 19:32

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında 2012 yılında yapılan denetimler sonucunda Karabük il genelinde 14 okul ilk kez, 10 okul ise 2. ve 3. kez belge almaya hak kazandılar.

Projenin uygulanmaya başladığı 2006 yılından itibaren ise il genelinde toplam 35 okul Beyaz Bayrak Sertifikası aldı. Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazanan okullara belgeleri Yenişehir Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen bir törenle verildi. Sertifika törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, İl Sağlık Müdürü Murat Çağlayan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Fazlı Yeşilyurt İlköğretim Okulu öğrencilerinin halkoyunları gösterisi ile başlayan törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Murat Çağlayan, proje hakkında bilgiler vererek "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın ruh ve beden sağlıklarının korunması için okullarımızın temizlik ve hijyen şartlarının iyi seviyelere çıkarılması önem arz etmektedir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı 2006 yılında bir protokol yapmıştır. Bu protokolle başlayan proje 2010 yılına kadar Sağlık Bakanlığınca yürütülmüş, 2010 yılından sonra ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bu proje kapsamında okullarımızdaki hijyen şartlarının yükseltilmesi amacıyla çalışmalarımız sürmektedir. Bu şartlara uyan ve yapılan denetimler sonucu uygun görülen 24 okulumuza daha Beyaz Bayrak Sertifikası verilmesi uygun görülmüştür" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ise yaptığı konuşmada proje ile eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılmasının amaçlandığını vurgulayarak "Okul ortamlarının temizlik bakımından geliştirilmesi, ulaşılan standartların korunabilmesi amacıyla verilen sertifikaların geçerlilik süresi 2 yılla sınırlandırılmış olup, 2006 yılından bugüne kadar il genelinde 35 okulumuz Beyaz Bayrak Sertifikası almıştır. 2012 yılında yapılan denetimler sonucunda ise 14 okulumuz ilk kez, 10 okulumuzda 2. ve 3. kez belge almaya hak kazanmışlardır" dedi.

Törende son olarak söz alan Vali İzzettin Küçük de sertifika almaya hak kazanan okulları kutlayarak "Bugün 24 okulumuz Beyaz Bayrakla donatılacak. Bu Beyaz Bayrak çok anlamlı ve önemli. Sizlerin temizliğe verdiğiniz önemi gösteriyor. Bu bayrağı asla düşürmeyin. Bu bayrak iki yıl sonra tekrar kalsın. Beyaz Bayrak almaya hak eden okullarımızın yöneticilerine değerlendirmelerimizde daha farklı davranacağız. Bunu bu bayrağı almak ve kaybetmemeniz için teşvik amaçlı söylüyorum. Bazı okullarımızın imkanları az olabilir bunu kabul ediyorum. Ama bu hususta hassas olalım. Çünkü temizlik alışkanlığı bu yaşlarda başlıyor. Ben bu okullarımızı ve yöneticilerini tebrik ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Beyaz Bayrak ve sertifika almaya hak kazanan okulların müdürlerine Vali İzzettin Küçük, Vali Yardımcısı Ali Uysal, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ve İl Sağlık Müdürü Murat Çağlayan tarafından sertifikaları verildi.

Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler daha sonra okul bahçesinde sergilenen ve öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdiler. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karabük'te Beyaz Bayrak Projesi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement