Kan Davalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika
Yerel

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Kan Davalı Aileler Barıştırıldı

Muş’un Bulanık ilçesinde aralarında kan davası bulunan Selvi ve Yılmaz aileleri, düzenlenen yemekli bir toplantıyla barıştırıldı.

16.03.2014 14:53

Muş'un Bulanık ilçesinde aralarında kan davası bulunan Selvi ve Yılmaz aileleri, düzenlenen yemekli bir toplantıyla barıştırıldı.

Geçen yıl bir kişinin ölümüyle Selvi ve Yılmaz aileleri arasında başlayan kan davası, Barış ve Demokrasi Partili (BDP) yetkilileriyle bölgenin kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla son buldu. Bulanık Merkez Camisi'nde düzenlenen barış yemeğine Muş İl Müftüsü Recep Uzun, Korkut Müftüsü Şenol Şahin, Bulanık Müftüsü Ahmet Ak, Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdülmecit Cantepe, BDP İlçe Başkanı Mesna Karadağ, devlet erkanı, kanat önderleri ve din adamlarıyla iki ailenin fertleri katıldı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından iki ailenin fertleri Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barıştılar.

Burada bir konuşma yapan Muş il Müftüsü Recep Uzun, "Erkeklik bu değil, Müslümanlık bu değil. Çocuklarımızın, kadınlarımızın, yaşlılarımızın huzurunu bozamaya hakkımız yok. Ama bugün bir olaydır yaşanmıştır. Kırıklar sarılır tedavi edilir. Bir anlık öfkeyle bu iki aile pişmanlık duydu. Ancak barışa ikna olmaları sebebiyle bu pişmanlıkları daha fazla büyük olaylara neden olmadan, son bulması hepimizi oldukça mutlu etmiştir. Artık bizim bölgemizde kan davalarının yaşanmamasını istiyoruz. Bu vesileyle her iki ailenin barışının ebedi olmasını diliyorum. Bu barışta emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kanat önderlerinden Mele Abdulhalim Yüce ise, iki aileyi barıştırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Barışarak aralarındaki husumete son veren Selvi ve Yılmaz ailesine teşekkür eden Yüce, "Gün birlik beraberlik günüdür. El ele verip barış ve huzur içerisinde yaşamalıyız. Husumet davalarında; ölüm, acı ve gözyaşından başka bir şey yok. Tüm insanlar güler yüz içerisinde bir arada yaşamalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından iki aile bireyleri ile davetliler, verilen barış yemeğinden yediler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kan Davalı Aileler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement