Kahraman Aşçının Sitemi - Son Dakika
Yerel

Kahraman Aşçının Sitemi

Kahraman Aşçının Sitemi

Adana'da, minibüsle iş yerine giderken, tarihi Taşköprü yakınlarından geçtiği sırada, intihara kalkışan bir genç kız ile onu kurtarmak isteyen 3 kişinin boğulmak üzere olduğunu görünce, araçtan inip, onları birer birer kurtardıktan sonra yoluna...

02.07.2012 11:05

Adana'da, minibüsle iş yerine giderken, tarihi Taşköprü yakınlarından geçtiği sırada, intihara kalkışan bir genç kız ile onu kurtarmak isteyen 3 kişinin boğulmak üzere olduğunu görünce, araçtan inip, onları birer birer kurtardıktan sonra yoluna devam eden aşçı Ömer Çakırkaş, bir teşekkür bile edilmemesine üzülüyor.

Optimum Outlet Adana

AVM'deki Türk Mutfağı Locanda'da aşçılık yapan 29 yaşındaki Ömer Çakırkaş, "Ben insanlık görevimi yaptım. İşe geç kalmamak için işyerime döndüm. Olaydan bir gün sonra da hastaneye gidip kurtardığım genç kızı ziyaret etmek istedim. Ancak taburcu olduğunu söylediler. Amacı, sadece geçmiş olsun dileğinde bulunup, hiçbir şeyin ölmeye değmeyeceğini söylemekti. Ama kısmet olmadı" dedi.

Çakırkaş, şöyle devam etti:

"Ben isterdim ki kurtardığım genç kız ile onu kurtarmaya çalışırken akıntıya kapılıp ölüm tehlikesi atlatan üç kişinin beni telefonla da olsa arayıp teşekkür etmeleriydi. Beni bulmaları çok kolaydı. Gazetelerde boy boy fotoğrafım yer aldı. Ben onlara ulaşamıyorum ama onların beni bulmaları hiç zor değil. Gelsinler onlara kendi ellerimle yaptığım yemeklerden ikram edeyim."

Geçtiğimiz mayıs ayında merkez Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Yasemin Kaymış taşıt trafiğine kapalı olan tarihi Taşköprü'nün ortasına gelip, bir süre cep telefonuyla konuştu. Genç kız, aniden elindeki çantasını yere bırakıp, 1,5 metrelik korkuluk duvarını aşarak kendini boşluğa bıraktı. Yasemin Kaymış'ın sulara gömüldüğünü gören üç genç, kurtarmak için peşinden suya atladı. Dört kişi, soğuk ve akıntılı suda sürüklenirken, nehrin paralelindeki yolda ilerleyen dolmuşta bulunan Ömer Çakırkaş, kıyıdaki vatandaşların yardım çağrılarını ve suda sürüklenenleri fark etti. Hemen minibüsü durdurup inen Ömer Çakırkaş, birkaç adımda nehrin kenarına gelip, boğulma tehlikesi geçiren dört kişiyi kurtarmak için suya atladı. Hızla yüzen Ömer Çakırkaş, önce Yasemin Kaymış'a ulaştı. Baygın haldeki genç kızı kıyıya getirip, kenarda bekleyen vatandaşlara teslim eden Ömer Çakırkaş, tekrar suya girdi. Çakırkaş, suyun üstünde kalmaya çalışan gençlerin yanına gidip, sakinleştirerek birlikte sudan çıkmalarını sağladı. Kahraman aşçı, daha sonra "Kim olsa aynı şeyi yapardı" diyerek bir minibüse binip işyerine gitti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahraman Aşçının Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement