Kadir Gecesi -Adana İl Müftüsü Gökce Mesaj Yayımladı - Son Dakika
Yerel

Kadir Gecesi -Adana İl Müftüsü Gökce Mesaj Yayımladı

Kadir Gecesi -Adana İl Müftüsü Gökce Mesaj Yayımladı

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

13.08.2012 18:20

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökce, yayımladığı mesajında, Cenab-ı Hakk'ın yarattığı kainattaki her şeyin bir düzen içinde varlığını devam ettirdiğini belirtti.

Bazı gün ve gecelerin önem arz ettiğini kaydeden Gökce, Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin, diğer gecelere nispetle daha faziletli olduğunu, Kadir Gecesi'nin ise bu gecelerin içinde en faziletli ve hayırlı gece olduğunu bildirdi.

Kadir Gecesi'nde meleklerin ve Cebrail'in arza Rabbi'nin izniyle her bir iş için indiğini vurgulayan Gökce, şunları kaydetti:

"Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde 'Kadir gecesini arayın. Kim onu ararsa Ramazan Ayının 27'sinde arasın' buyurmuştur. Bu sene Kadir Gecesi ise 14 Ağustos Salı'yı 15 Ağustos Çarşamba'ya bağlayan gece Kadir Gecesidir. İnsanoğlunun hidayet kaynağı olan, doğruyu yanlıştan ayıran, Allah'a inanmayı ve yalnız ona itaat etmeyi ilan eden, mal, can ve namus emniyetini temin edip insanlık ve kardeşlik duygularını, hak ve adalet mefhumunu yayan Kur'an-ı Kerim bu gece inmeye başladığından bu gece faziletli bir gecedir. Kur'an-ın gelişiyle peygamberimizin elçilik görevi bu gece başlamıştır. Onun için bu gece faziletli bir gecedir. Rahmet ve tevbe kapıları açık olup, Allah'ın af ve mağfiretinin coştuğu bir gecedir."

Muhabir: Emrah Yorulmaz

Yayıncı: Ali Güreli - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadir Gecesi -Adana İl Müftüsü Gökce Mesaj Yayımladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement