Kadın Girişimcilere Garanti Fonu Geliyor - Son Dakika
Yerel

Kadın Girişimcilere Garanti Fonu Geliyor

Kadın Girişimcilere Garanti Fonu Geliyor

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye proje ziyaretinde bulundu.

27.09.2014 11:29  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'ye proje ziyaretinde bulundu. Denizli, ziyarette girişimci iş kadınları ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek, kadın girişimciler kefalet sistemini içeren garanti fonu kurmayı planladıklarını söyledi.

EGİKAD Yönetim Kurulu Denizli'yi İzmir'deki ofisinde ziyaret etti. Yaklaşık 1.5 saat süren ziyarette EGİKAD üyeleri ile ilgilenen Denizli, sorunlarını dinleyerek, ortak projelerde çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Toplantıda konuşan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, sivil toplum örgütlerinde de önemli tecrübelere sahip olan Ak Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'yi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi. Daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bez Bebek Projesi'ni hayata geçirdiklerini, yeni dönemde de Türkiye'de ses getirecek bir proje yapmayı arzuladıklarını anlatan Elmasoğlu, "Bu noktada aktif olarak çalışan İzmir Milletvekilimiz, dernek çalışmalarında birlikte görev aldığımız İlknur Denizli ile bir araya geldik. Kendisi bize kadın girişimcilerin sayısının artması ve onların yüreklendirilmesi için garanti fonu hazırlıkları yaptıklarını bildirdi. Biz de bu noktada kendilerine her türlü katkıyı sağlayabiliriz. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile de ortak projede bir araya geleceğimizi söyledim. Önümüzdeki günlerde Denizli ile yeniden biraraya gelerek bu konuda değerlendirme yapacağız" dedi.

KREDİ GARANTİ FONU

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de birçoğu ile birlikte çalıştığı iş kadınları ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile kadın girişimcilerin iş kurabilmeleri ve işlerinin sürdürülebilir olması için kefalet sistemi üzerinde çalıştıklarını anlatan Denizli, "Kadın girişimciler için kredi garanti fonu benzeri bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunun hayata geçmesi halinde projesi iyi olan kadın girişimciler artık projesini devlet garantisinde rahatlıkla hayata geçirebilecek. Finansman konusunda sıkıntı yaşamayacaklar. Bu sayede daha çok kadın girişimci olacak. Bunun dışında son dönemde kadınları sanayi iş kollarında çalışmaları için önemli fırsatlar var. Bunlar da değerlendirilmeli. Sanayiye kadın eli değmeli" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadın Girişimcilere Garanti Fonu Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement