Kaçırdıkları Kızı Öldüren 3 Kardeşe Ömür Boyu Hapis - Son Dakika
Yerel

Kaçırdıkları Kızı Öldüren 3 Kardeşe Ömür Boyu Hapis

Kaçırdıkları Kızı Öldüren 3 Kardeşe Ömür Boyu Hapis

Afyonkarahisar'da kendisiyle evlenmeye zorladığı 19 yaşındaki Nimet Gürbunar'ı kaçırıp sopayla döverek öldüren üç kardeşe ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

09.04.2011 10:30

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'ne bağlı Alpaslan Köyü'nde kendisiyle evlenmeye zorladığı 19 yaşındaki Nimet Gürbunar'ı kaçırıp sopayla döverek öldüren Tayfun Şahin ile ağabeyi Seyfi Şahin ve kız kardeşi Fadime Alpaslan'a, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verildi.

Dinar'ın Alpaslan Köyü'nde 1 Haziran 2009 tarihinde dedesi 95 yaşındaki Veysel Gürbunar ve babaannesi 93 yaşındaki Nimet Gürbunar'ın oturduğu evi temizlemeye gelen Nimet Gürbunar, temizliğin ardından dayısının oğlu Veli Alpaslan'ın eşi 28 yaşındaki Fadime Alpaslan'ın da yardımıyla evdeki halıları bahçede yıkadı. Nimet Gürbunar, halı yıkarken anahtarını düşürdüğünü söyleyen Fadime Alpaslan'ın anahtarı bulmasına yardım için bahçeden çıktı. Bahçe kapısından çıkmasıyla birlikte Fadime Alpaslan'ın ağabeyleri 41 yaşındaki Seyfi Şahin ile 26 yaşındaki Tayfun Şahin tarafından yakalanan Nimet Gürbunar, yakınlardaki boş bir eve götürülmek istendi. Bağırmaması için ağzına bez parçası soktukları ve dış eteğini kafasına geçirdikleri Nimet Gürbunar'ı direnince, yerde 50 metre sürükleyen Seyfi ve Tayfun Şahin kardeşler, sahipleri yurtdışında bulunan boş bir eve soktu. Olayı önceden planlayarak boş eve çuval, eski halı parçası ve ip götüren saldırganlar, Nimet Gürbunar'i evlenmeye ikna etmeye çalıştı.

Köyün zengin ailelerinden Nimet Gürbunar'ın komşu köy Ergenli'de oturan Tayfun Şahin'le evlenmeyi kabul etmemesi üzerine, saldırganlar çılgına döndü. Sopalarla Nimet Gürbunar'ı dövmeye başlayan üç kardeş, önce bacaklarını, ardından kollarını kırdı. Tayfun Şahin, tecavüze yeltendi, kızın vücudundaki kırıklar nedeniyle vazgeçti. Nimet Gürbunar'ı susturmak için ensesine sopayla vuran saldırganlar, genç kızın öldüğünü görünce kaçtı. Olaydan sonra kapsamlı araştırma başlatan jandarma, 1 gün sonra Seyfi ve Tayfun Şahin ile Fadime Alpaslan'ı yakaladı. Şüphelileri olay yerinden otomobiliyle kaçıran Ahmet Selim Akgün de gözaltına alındı. Sorgularında Nimet Gürbunar'ı direndiği için dövdüklerini kabul eden 3 kişi, genç kızı Tayfun Şahin'le evlenmeye zorlamak için kaçırdıklarını anlattı. 3 kardeş 'tasarlayarak adam öldürme', Akgün ise 'hürriyeti kısıtlama' suçundan tutuklanarak Dinar Cezaevi'ne konuldu.

Dinar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan 4 sanık hazır bulundu. Fadime Alpaslan, Seyfi ve Tayfun Şahin, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Gürbunar'ı kaçırdıkları için 'hürriyeti kısıtlama' suçundan da yargılanan 3 kardeş, ayrıca 9'ar yıla mahkum edildi. Sanıkların kaçmasına yardım ettiği, cinayetin işlenmesinde yer almadığı belirlenen Ahmet Selim Akgün ise 'hürriyeti kısıtlama' suçundan 9 yıl hapse mahkum edildi.

- Afyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kaçırdıkları Kızı Öldüren 3 Kardeşe Ömür Boyu Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement