İzmirli Gelinlikçilere Tasarım Desteği - Son Dakika
Yerel

İzmirli Gelinlikçilere Tasarım Desteği

İzmirli Gelinlikçilere Tasarım Desteği

İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir Fuarı çerçevesinde ‘Yeniden Tasarlamak’ başlıklı atölye çalışması düzenlenecek.

22.01.2014 11:39

İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir Fuarı çerçevesinde 'Yeniden Tasarlamak' başlıklı atölye çalışması düzenlenecek. Tasarımın ünlü isimleri Mihrican Damba, Özlem Erkan ve Deniz Kaprol, atölye kapsamında üniversite öğrencileriyle tasarım işliklerinde bir araya gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion İzmir 2014'e tasarım öğrencilerinin ünlü tasarımcılarla birlikte yaratıcılıkta sınır tanımadan çalışacakları 'Yaparak Tasarlamak' başlıklı atölye programıyla renk katıyor. 'Hayatımızda Tasarım Var' sloganıyla yola çıkan İzmir Akdeniz Akademisi, fuardaki standını adeta bir tasarım işliği haline getirecek. Tasarımcılar, fuar boyunca öğrencilerle yüzey manipülasyonu, yaratıcı drapaj ve takı atölyelerinde birlikte üretim yapacak. 'Yaparak Tasarlamak' başlıklı atölye dizisi uluslararası alanda isim yapan İzmirli tasarımcı Mihrican Damba'nın yüzey manipülasyonu (kumaşın cansız manken üzerinde uygulanması) atölyesiyle başlıyor. Cuma günü ise yaratıcı drapaj (kalıp çıkarma) atölyesine tasarımcı Özlem Erkan konuk olacak. Cumartesi günü de aksesuar tasarımının uluslararası ismi Deniz Kaprol'la takı tasarımı atölyesi gerçekleşecek. Ünlü tasarımcılar Mihrican Damba, Özlem Erkan ve Deniz Kaprol ile birlikte yaratıcı üretim sürecini deneyimleme şansına sahip olmak isteyen Ankara, İstanbul, Isparta ve İzmir'deki okuyan üniversite öğrencileri, atölye programına yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 başvurunun arasından seçilen 48 moda tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencisi, üç tasarımcıyla işliklerde buluşacak.

HEDEF İZMİR'İ ÇEKİM MERKEZİ YAPMAK

İzmir Akdeniz Akademisi, If Wedding Fashion Fuarı'na yaptığı bu hamleyle, İzmir'deki ihracat kapasitesi yüksek gelinlik imalatı sektörüne tasarımın önemi hatırlatmayı ve genç tasarımcılarla sektör temsilcilerinin etkileşime girebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefliyor. Çalışmayla ayrıca İzmir'i tasarımcılar için tercih edilen bir çekim merkezi haline getirmek amaçlanıyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Gelinlikçilere Tasarım Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement