İzmir'e İlk Japon Bahçesi - Son Dakika
Yerel

İzmir'e İlk Japon Bahçesi

İzmir\'e İlk Japon Bahçesi

Japon mimar Tatsuya Yamamoto anısına Bayraklı'da hizmete açılan bahçede Japonya'ya özgü sakura, gynko biloba, bambu ağaçları, havuz, köprü ve yürüyüş yolları yer alıyor.

10.05.2014 13:19  Güncelleme: 11:37

Mimar Tatsuya Yamamoto anısına Bayraklı'da hizmete açılan İzmir'in ilk Japon Bahçesi'nde sakura, gynko biloba, bambu ağaçları, havuz, köprü ve yürüyüş yolları yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gayrimenkul ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Megapol Group'un, Yamamoto'nun eserleri arasında yer alan Megapol Tower İş Merkezi yanında yaptırdığı parkın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tatsuya Yamamoto'nun Türkiye'ye ve İzmir'e katkı koyan önemli bir mimar olduğunu, anısına hayata geçirilen bu projeden çok etkilendiğini belirtti.

Projeye gönül desteği verdiklerini söyleyen Kocaoğlu, "Japon Bahçesi İzmir'in kalkınmasında en önemli kaldıraçlardan biri olan bu bölgeye ayrı bir zenginlik katacaktır" dedi.

Megapol Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir ise 49 yaşında yaşamını yitiren Tatsuya Yamamoto'nun çok mütevazı bir kişiliği olduğunu ve adını bu parkla ölümsüzleştirmek istediklerini ifade etti.

Törene, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Türk Japon Vakfı Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, Tatsuya Yamamoto'nun eşi Gonca Yamamoto da katıldı.

Peyzaj Mimarı Ata Turak'ın tasarımıyla hayata geçirilen bahçede Japonya'ya özgü sakura, gynko biloba, bambu ağaçlarının kullanıldığı özel bir peyzaj düzenlemesi yapıldı. Bahçede iki adet havuz, köprü ve yürüyüş yolları ile tanıtım bölümü yer alıyor.

Shibaura Teknik Üniversitesi mezunu Yamamoto, Japonya, Fransa ve Türkiye'de 3 ayrı yüksek lisans yaparak yüksek mimar ünvanını almış, Türkiye'ye yerleşip 1987-1995 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi olarak çalıştıktan sonra 2010 yılında 49 yaşındayken İstanbul'da yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'e İlk Japon Bahçesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement