İzmir'deki Heykel Çalıştayında Sıra Öğrencilerde - Son Dakika
Yerel

İzmir'deki Heykel Çalıştayında Sıra Öğrencilerde

İzmir\'deki Heykel Çalıştayında Sıra Öğrencilerde

atölye çalışmasında öğrencilerle birlikte olan konuk sanatçılar, mesleğin inceliklerini öğretiyor.

21.10.2012 10:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın

atölye çalışmasında öğrencilerle birlikte olan konuk sanatçılar, mesleğin inceliklerini öğretiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Akdeniz' temasıyla düzenlenen 'Uluslararası İzmir Heykel Çalıştayı' birbirinden renkli etkinliklere evsahipliği yapıyor. Katılımcı sanatçıların birbirinden farklı coğrafyalara sahip ülkelere ait kültürel ve sanatsal birikimlerini, İzmirli çocuk ve gençlerle paylaştığı heykel çalıştayı, Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde sanatçılar ve öğrencileri bir araya getiriyor.

Kente kalıcı, nitelikli, sanata uluslararası bakışı olan çağdaş yapıtlar kazandırmayı hedefleyen çalıştay kapsamında, Bulgar heykeltıraş Valentine Mitev, liseli gençlerle atölye çalışmasında buluştu. Öğrenciler, heykeltıraşın heykel sanatına ilişkin anlattığı teorik ve pratik bilgileri can kulağıyla dinledi. Çiğli 75.Yıl Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencileri, okul dışında gerçekleştirdikleri ilk atölye çalışmasında Bulgar sanatçı ile kestane ağacı üzerinde çalışmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini belirten Bulgar heykeltıraş Valentine Mitev, liseli öğrencilere ahşap oymaya ilişkin temel bilgileri öğrettiğini açıkladı: "Bu bilgileri, ilerde yapacakları heykel çalışmalarında kullanacaklarını umuyorum. Aletlerin nasıl tutacaklarını ve hangi ağacı hangi yönde oyacaklarını öğrendiler. Kısa sürede oldukça gelişme kaydettiler."

Çiğli 75.Yıl Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Bölümü öğrencilerinden İlknur Görer, heykeltıraş Mitev'in mesleğe başlarken öğrendiği teknik ve pratik bilgileri anlattığını belirtti. Görer, "Bu bizim, ahşap oymacılık olarak yaptığımız ilk atölye çalışması. Meslek olarak da çok güzel olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Öğrencilerden Murat Sönmez de, "Daha önce okulda hiç böyle bir çalışma yapmadık. İlk kez ahşap oymacılığı yapmama rağmen zevk kalıyorum. Ahşap oymacılığını yapabileceğime inandım. Bu atölye çalışmasından çok memnun kaldım" dedi.

Heykel Çalıştayı çerçevesinde, 30 Ekim tarihinde de Perulu sanatçı Aldo Shıroma, ilköğretim okulu öğrencileriyle bir atölye çalışmasında buluşacak. Akdeniz ülkeleri ve kültürüne dikkat çekerek İzmir'in önemli Akdeniz kentlerinden biri olarak uluslararası platformdaki etkinliğini arttırmayı, dünya ülkelerini kültür ve sanat alanında Akdeniz başlığı altında buluşturmayı ilke edinen çalıştay, 2 Kasım'da sona erecek. Çalıştayda heykeltıraşların ahşaba şekil vererek yarattıkları ölümsüz eserler, Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi'nde sergilendikten sonra kentin çeşitli merkezlerine yerleştirilecek.

Çalıştay'a Peru'dan Aldo Shiroma, İspanya'dan Amancio Gonzales Andres, İtalya'dan Bettino Francini, Hindistan'dan Chander Parkash, Japonya'dan Hitoshi Tanaka, Bulgaristan'dan Valentine Mitev ve

Ukrayna'dan Volodymyr Khochmar ile Türkiye'den Hakan Şengönül, Mert Taşkın Demir ve Levent Ayata katılıyor.

(HD)

21.10.2012 10: 26: 12

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'deki Heykel Çalıştayında Sıra Öğrencilerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement