İzmir'de yaşayan Erzurumlular iftar yemeğinde buluştu - Son Dakika
Yerel

İzmir'de yaşayan Erzurumlular iftar yemeğinde buluştu

İzmir\'de yaşayan Erzurumlular iftar yemeğinde buluştu

İzmir'de yaşayan Erzurumlular, her yıl düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından verilen 600 kişilik iftar yemeğinde katılımcılar, ezanın okunmasıyla orucunu açtı. Dernek başkanı Dursun Kurtlu, iftar yemeğinin Ramazan ayının önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Ayrıca dernek, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardımlar yapmaktadır.

24.03.2024 10:51  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yaşayan Erzurumlular, Ramazan ayı nedeniyle her yıl düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Karabağlar ilçesi Eski İzmir'de yoğunlukta olarak yaşayan Erzurumlular, Ramazan ayı nedeniyle her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen iftar sofrasında buluştu. Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından verilen 600 kişilik iftar yemeğinde katılımcılar, ezanın okunmasıyla hep birlikte orucunu açtı. Dernek binasında yoğun ilgi gören iftar yemeğinde, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Eski İzmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Kurtlu, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek, iftar yemeğini her yıl düzenlediklerini söyledi.

Kurtlu; dernek yönetim kurulu, gençlik kolları, iş adamları ve mahalle sakinlerinin iftar sofrasına katkı sağladığını ifade ederek, mübarek ay nedeniyle mahalledeki ihtiyaç sahiplerini de unutmadıklarını ifade etti.

210 ailenin gıda ihtiyaçlarını giderdiklerini ifade eden Kurtlu, ayrıca 40 aileye de alışveriş kartları dağıtıldığını dile getirdi.

Dursun Kurtlu, dernek olarak Ramazan ayı dışında da ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak yardımların yapıldığını aktararak, "Mahallemizdeki ihtiyaç sahibi ailelerimizi hiç bir zaman unutmuyoruz. Hemşehrilerimizin desteğiyle, yardımlarımız düzenli olarak yapılmaktadır. Bunların dışında, dernek olarak aktif olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Çeşitli etkinlikler yaparak hemşehrilerimizi buluşturuyor, kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de yaşayan Erzurumlular iftar yemeğinde buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement