İzmir Canlı Hayvan Fuarı'na Amerikan Modeli - Son Dakika
Yerel

İzmir Canlı Hayvan Fuarı'na Amerikan Modeli

İzmir Canlı Hayvan Fuarı\'na Amerikan Modeli

İzmir'de düzenlenecek olan EXPO Canlı Hayvan Fuarı için kurulan danışma kurulu, Özer Türer'in ev sahipliğinde Seferihisar'da bir araya geldi.

14.01.2014 16:46  Güncelleme: 16:50

Türkiye'de ilk kez İzmir'de düzenlenecek olan Expo Canlı Hayvan Fuarı için kurulan danışma kurulu, Özer Türer'in ev sahipliğinde Seferihisar'da bir araya geldi. Canlı hayvan fuarcılığında asırlık bir geleneğe sahip Amerika Birleşik Devletlerinde olduğu gibi et ve süt hayvancılığı ayrı konseptlerde düzenlenecek.

İzmir Türkiye Anadolu Expo Canlı Hayvan Fuarı için kurulan Danışma Kurulu 4. Toplantısını, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'in ev sahipliğinde Seferihisar'da gerçekleştirdi.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen fuarda, asırlık canlı hayvan fuar geleneğine sahip Amerika Birleşik Devletlerindeki uygulamalar yol gösterecek. Canlı besi ve canlı süt hayvancılığı ilk yıl iki ayrı kategoride sergilenecek. Önümüzdeki yıllarda ise sektörün ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı tarihlerde düzenlenmesi ön görülüyor.

İzmir'de faaliyet yürüten Birlikler, Ege Bölgesinde diğer il birliklerinin de destekleriyle kendi faaliyet alanlarında canlı hayvan yarışları düzenleyecek. Tamamen birliklerin organize edeceği yarışmalar uluslar arası standartlara uygun olacak. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, koyun ve keçi güzellik yarışmaları düzenlerken İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Sığır Yarışmalarını, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Verimli Besi Buzağı yarışmalarını düzenleyecek.

Toplantının ardından akşam yemeğine geçilirken Özer Türer tarafından hazırlanan oğlak dolması akşam yemeğinin ana yemeği oldu. Ayrıca koyun yoğurdu ve keçi peyniri de mönü de yer aldı.

İzmir Birlik başkanı Özer Türer, canlı hayvan fuarlarının yurtdışında tüketici ile buluşmasına da vurgu yaparak: "Yurtdışında düzenlenen canlı hayvan fuarları tüketicilerin yoğun ilgisi ile karşılanıyor. İnsanlar aileleriyle birlikte ziyaret ediyor. Kırmız etçiler olarak bizim daha fazla tanıtım yapmamız gerekiyor. Biz her platformda keçi ve koyun etinin tanıtımı, ülke ekonomimiz ve toplum sağlığı açısından önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz. Koyun ve kuzu ile ilgili çok sıkıntımız yok. Ancak keçi ve oğlak eti bizim bilinmeyen bir zenginliğimiz. Aslında atalarımızın tükettiği bir ürün. Tekrar sofralarda eski ihtişamına kavuşması için büyük çaba sarf ediyoruz" dedi.

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer'in ev sahipliğini yaptığı danışma kurulu toplantısına İzmir Sığır Yetiştiricileir Birliği Başkanı Ali Gülkaynak, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Nuri Kahya, Tarım Yazarı İsmail Uğural, İzmir İl Tarım Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Mutlu Ergün ve Ercan Karabay, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü Feridun Azeroğlu katıldı. Bir sonraki Danışma Kurulu toplantısı 27 Ocak Çarşamba, İzmir Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin ev sahipliğinde İzmir'de gerçekleşecek.

Platform Fuar Genel Müdürü Gül Ceylan ise toplantıda yurtdışında düzenlenen canlı hayvan fuarları ile ilgili bilgi verdi. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki uygulamanın kendi çalışmalarına rehber olacağını belirten Ceylan: "Expo canlı besi ve canlı süt hayvancılığı fuarları Türkiye'de ilk kez düzenleniyor. Bu fuara 2 yıldır hazırlanıyoruz. 2 yıl boyunca dünyadaki canlı hayvan fuarlarının tamamını mercek altına aldık, bir kısmını teknik bir heyetle ziyaret ettik. Amerika Birleşik Devletlerindeki uygulama dikkatimizi fazlasıyla çekti. Kendimizi örnek olarak aldık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Canlı Hayvan Fuarı'na Amerikan Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement