İzinsiz ekilen haşhaşı jandarma havadan tespit etti - Son Dakika
Yerel

İzinsiz ekilen haşhaşı jandarma havadan tespit etti

Afyonkarahisar'da 3 kişinin izinsiz olarak ektiği 741 bin 10 kök haşhaş jandarma tarafından dron ile tespit edilerek imha edildi. Jandarma ekipleri, Kayıhan beldesinde yasa dışı haşhaş ekim alanlarını tespit etti ve operasyon düzenledi. İzinsiz olarak ekilen haşhaşlar traktörler ile sürülerek imha edildi, şüpheliler ise gözaltına alındı.

01.05.2024 09:02  Güncelleme: 09:04

İzinsiz ekilen haşhaşı jandarma havadan tespit etti

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'da 3 kişinin izinsiz olarak ektiği 741 bin 10 kök haşhaş jandarma tarafından dron ile tespit edilerek imha edildi.

Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi ile İhsaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri izinsiz haşhaş ekiminin tespiti için çalışma başlattı. Jandarma ekipleri dron ile havadan yaptıkları incelemede Kayıhan beldesinde yasa dışı haşhaş ekim alanları olduğunu tespit etti. Ekipler ardından düzenledikleri operasyonda 3 şahsın toplamda 15 bin 740 metrekarelik tarla niteliğindeki alanda 741 bin 10 kök izinsiz haşhaş bitkisi ekildiği belirlendi.

Olay sonrası izinsiz olarak ekilen haşhaşlar traktörler ile sürülerek imha edilirken, 3 şahsın ise gözaltına alındığı ve savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İzinsiz ekilen haşhaşı jandarma havadan tespit etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzinsiz ekilen haşhaşı jandarma havadan tespit etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement