İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" Projesi - Son Dakika
Yerel

İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" Projesi

İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" Projesi

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından hazırlanan “İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme İle Mümkündür” projesi Fener Lisesi Öğrencilerine yönelik semineri 28 Mart 2014 tarihinde saat 11.00’de Yayla Orta Okulu konferans salonunda yapılacak.

27.03.2014 12:39

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından hazırlanan "İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür" projesi Fener Lisesi Öğrencilerine yönelik semineri 28 Mart 2014 tarihinde saat 11.00'de Yayla Orta Okulu konferans salonunda yapılacak.

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından organize edilen proje hakkında bilgiler veren Başkan Süleyman Erbay, "Çağımızın hastalığı obezite ülkemizde de insan hayatını tehdit eder durumdadır. Erkenden önlem alınmadığı takdirde ileri ki yaşlarda oluşacak sağlık sorunları hem insanımızı zorda bırakmakta hem de yapılacak sağlık harcamaları nedeni ile ulusal bütçemize büyük külfetler getirmektedir. Proje kapsamında İlimizdeki okullarda bu konularda işin uzmanlarınca çeşitli seminerler verilmektedir. Bu seminerlere katılan öğrencilere sağlıklı beslenme, gıda hijyeni, obezite ile mücadele gibi konularda çeşitli bilgiler verilmektedir" dedi.

Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından hazırlanan sağlıklı nesillerin yetiştirilmesini hedefleyen, çocuklarda ve gelişme çağındaki gençlerde sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadele amaçlı eğitim ve sosyal etkinliklerden oluşan projenin eğitim seminerleri kapsamında bilgiler veren Başkan Süleyman Erbay, "Seminerimiz 26/03/2014 Çarşamba günü saat 11.30'da Zonguldak İmam Hatip Lisesinde verildi. Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda öğrencilere yönelik yapılan eğitim seminerine iki seans halinde yaklaşık 800 öğrenci ve okulun öğretmenleri katılım sağladı" dedi.

Seminere Gıda Tarım İl Müdürü Necmi Çelik, Gıda Tarım İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Necmettin Koyuncu da katıldılar. Seminer açılışında bir konuşma yapan Okul Müdürü İbrahim Cansız öğrencilerden semineri dikkatlice dinlemelerini istedi. Okul Müdürü İbrahim Cansız konuşmasında "Bugün burada dinleyeceğiniz konular beklide hayatınızda hiçbir yerde duyamayacağınız önemli şeyler olacaktır. Bu yüzden konuşmacıları iyi dinlemelisiniz" dedi.

Gıda Tarım İl Müdürü Necmi Çelik'te yaptığı konuşmada çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemine değindi. Çelik yaptığı konuşmasında, "Öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri bizler için çok önemlidir. Bu konularda yapılan toplum yararı her türlü proje ve çalışmaya her zaman destek oluruz. Zonguldak Kantin İşletmecileri Esnaf Derneğini yapmış oldukları bu projeden dolayı kutluyorum. Çok değerli öğrencilerimiz sizler de bu gün buraya gelen konuşmacılarımızı can kulağı ile dinleyin ve bu fırsatı iyi değerlendirin" dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Tarım İl Müdürlüğü Gıda Mühendislerinden Uğur Büber, Gıda Mühendisi Melike Özkan, Gıda Mühendisi Şeyda Şahin ve Gıda Teknisyeni Kubilay Öztürk tarafından oluşan ekip öğrencilere slayt eşliğinde gıda hijyeni ve sağlıklı beslenme konularında seminer verdiler.

Yaklaşık 400 kişilik salonda iki grup halinde gerçekleştirilen seminerde öğrencilerin konuşmacıları dikkatle izlemesi dikkatlerden kaçmadı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İyi Eğitim Ancak Sağlıklı Beslenme ile Mümkündür' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement