İstimlak Bedeli Cezası - Son Dakika
Yerel

İstimlak Bedeli Cezası

İstimlak Bedeli Cezası

"Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Oldu" sözü Yozgat'ta gerçek oldu.

30.09.2013 17:03

"Dimyat'a Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Oldu" sözü Yozgat'ta gerçek oldu. Arazisi Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından istimlak edilen vatandaşlar, istimlak bedelini beğenmeyip mahkemeye verdi. Daha yüksek para alma hayali kuran vatandaşlar, mahkemeyi kaybedince, avukat ve mahkeme masrafını ödemeye mecbur edildi.

Ankara - Sivas Hızlı Tren Yolu hattının geçtiğini Yozgat'ın Yerköy İlçesine bağlı Saray Beldesinde DDY, tren yolunun geçtiği arazilerin dekarını bin 200 TL'den istimlak etti. İstimlak bedelini beğenmeyen vatandaşlar DD Yollarını mahkemeye verdi. Ancak mahkeme DDY lehine sonuçlanınca, DDY, avukat ve mahkeme masraflarını karşı taraftan isteyince vatanlar şaşkına döndü.

Saray Belde Belediye Başkanı Mustafa Kılıçarslan, 2011 yılında Saray Beldesinden hızlı tren geçecek diye tarlalarının devlet tarafından istimlak edildiğini belirterek," Tarlanın dekarı bin 200 liradan istimlak edildi. Halkımız bu rakamı çok ucuz buldu ve her taraftan avukatlar gelerek mahkemeye vermemizi ve bu davayı verin biz daha çok para alalım dediler. Vatandaşımız da DDY mahkemeye verdi. Ancak mahkemeyi kaybettik. Şimdi DDY tarlasından hızlı tren geçen vatandaşların her birinden bin lira ile 10 bin lira arasında değişen para istiyor. Yani DDY vatandaşa verdiği parayı geri almak istiyor. Dolayısıyla vatandaşımız mağdur ve perişan oldu. Biz bu cezanın kaldırılmasını istiyoruz, halkımızın bunu ödeyecek durumu yok halkımız sıkıntıda yaklaşık 120 kişi bu mağduriyeti yaşıyor bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Arazisinden hızlı tren yolu geçen Abdullah Türkyılmaz, tren yolunun arazisini ikiye böldüğünü belirterek, "Bütün olan arazim parçaladı ekili durumdan ekilemez hale geldi. Bizde mahkemeye verdik. Zaten DDY ucuz bir bedelden bize para ödediler. Mahkemeyi kaybettiğimiz için şimdi bizden avukat ve mahkeme ücreti diye bin lira 2 bin lira para istiyorlar. Arazimiz bölündü işe yaramaz hale geldi ekilir durumdan çıktı biz ne yapacağız. Beş kuruş para verdiler geri istiyorlar. Böyle olacağına devlet bedava istimlak edip alsa daha iyi olurdu. Bana bin 300 lira para ödemesi geldi . Biz mağdur durumdayız sıkıntıdayız büyüklerimizin bu mağduriyete bir çözüm bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Osman Şahingöz isimli vatandaş da hızlı tren yolunun 3 parça arazisinden geçtiğini ifade ederek, "Arazinin çok değerli alanları kullanılmaz hale geldi. Ankara'dan avukatlar geldi biz bu davayı kazanırız dediler sizin mağduriyetinizi giderelim dediler biz de peki dedik mahkemeye verdik hem araziden olduk hem de bize avukat masrafı geldi. Benim 40 dönüm arazim kullanılmaz hale geldi ve dekar başına bin 200 lira ödediler. 15 dönüm yerim gitti, şimdi 4 bin lirasını geri istiyorlar. Biz çok mağdur olduk mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstimlak Bedeli Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement