İstihdamın Önünde Engel Yok - Son Dakika
Yerel

İstihdamın Önünde Engel Yok

İstihdamın Önünde Engel Yok

Gaziemir'de; engelli derneği, belediye, halk eğitim, İŞKUR ve Tesco-Kipa'nın ortak çalışması ile 10 engelli genç kasiyer oldu.

17.05.2012 11:59

Gaziemir'de; engelli derneği, belediye, halk eğitim, İŞKUR ve Tesco- Kipa'nın ortak çalışması ile 10 engelli genç kasiyer oldu. Kipa, projeyi ülke genelinde tüm şubelerinde uygulama kararı aldı.

Dünya Engelliler Derneği girişimiyle açılan kasiyerlik kursunda üç ay boyunca eğitim gören 10 engelli genç, meslek sahibi oldu, sertifikalarını aldı. Engelliler Haftası'na denk gelen sertifika töreni Gaziemir AKM'de gerçekleştirildi. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kaymakam Şerafettin Tuğ, Tesco-Kipa Türkiye Operasyon Direktörü Ewan McMahon, İŞKUR Müdürü Süleyman Boyacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Gaziemir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Durhan Emecan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Büyüker, Tesco-Kipa Gaziemir mağazası yöneticileri ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

Çalışma azmi taşıyan engelli vatandaşların önündeki en büyük engelin eğitim ve vasıfsızlık olduğunu belirten Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu, "Tüm paydaş kurum ve kuruluşların katkısıyla 20 Şubat-1 1 Mayıs tarihleri arasında 10 engelli vatandaşımız sertifikalı kasiyerlik kursu aldı. Projeyi geliştirirken başta Gaziemir Belediyesi olmak üzere tüm kurumlardan destek aldık.

Engellilerin ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için güzel bir işbirliği yaptık, piyasada geçerli bir meslek kazanmalarını sağladık.

"MESLEKSİZLİK ORTADAN KAKMALI"

İzmir Valisi Cahit Kıraç, işsizliğin sadece engelli vatandaşlar için değil ülke sorunu olduğunu belirterek, "İşsizliğin çözümü mesleksizliği ortadan kaldırmaktır. Bu amaçla bir araya gelerek, bu projeyi hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Merkezlerimiz aracılığıyla açtığımız meslek edindirme kurslarına büyük önem veriyor ve istihdama dönüşecek her sektörden kurs açılması konusunda talep ve önerileri bekliyoruz" diye konuştu.Gaziemir'de kurduğu CV Bank aracılığı ile 3 yılda 3 bin kişinin işe girmesine aracılık eden Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, istihdam yaratacak özellikle engelli vatandaşlara meslek kazandıracak her projede tüm imkanları ile yer alacaklarını ifade etti.

Tesco-Kipa Türkiye Operasyon Direktörü Ewan McMahon, kasiyer adaylarının öğrenme isteğinden çok etkilendiğini belirterek, "Bu 10 başarılı insana ve onların eğitimcilerine çok teşekkür ederim. Yepyeni bir kariyer başlangıcı yaptılar. Türkiye'de bir ilk olan bu projeyi Tesco-Kipa olarak tüm mağazalarımıza yayacağız" dedi.

Kipa'da çalışmaya hak kazanan Gülay Seldüz, Aynur Öztürk, Hasan Karagülle, Ayhan Keçeli, Tuncer Aracı, Murat Taşkın, Ufuk Koç, M. Ali Ceylan, Ali Önder Çeliktaş ve Erdal Kaplancı'ya sertifikalarını Vali Kıraç ve McMohan verdi. Dünya Engelliler Derneği Başkanı Ali Karaibrahimoğlu, katkı veren herkese teşekkür plaketi sundu.

(HK)

17.05.2012 11: 39: 34

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstihdamın Önünde Engel Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement