İştar'ın Satranç Kursu Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İştar'ın Satranç Kursu Sona Erdi

İştar\'ın Satranç Kursu Sona Erdi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi öncülüğünde çocuklara yönelik düzenlenen satranç kursu sona erdi.

12.02.2014 14:35  Güncelleme: 14:36

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi öncülüğünde çocuklara yönelik düzenlenen satranç kursu sona erdi.

Akdeniz Belediyesi, çocuklara yönelik satranç eğitimi düzenledi. Belediyenin İŞTAR Kadın Merkezi öncülüğünde Mersin Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen kurs 3,5 ay sürdü. Kursu başarıyla tamamlayan çocuklar için kursun verildiği Güneş Mahallesi Kadın Merkezi'nde satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan ve Belediye Meclis Üyesi Fatmagül Demirtağ ile satranç eğitimi alan çeşitli yaş gruplarından 17 kursiyerin aileleri de izleyici olarak katıldı. Özellikle Güneş ve Şevket Sümer Mahallelerinde yaşayan çocukların yarıştığı turnuvada, Rojova'da yaşanan çatışmalardan kaçarak Mersin'e gelen 4 ailenin çocuğu da yer aldı. Yapılan müsabakalar sonunda dereceye giren çocuklara kupaları verilirken, bütün çocuklara da birer satranç takımının da bulunduğu çantalar hediye edildi. Dereceye giren Merve Erenkara, Nil Güran ve Nurşen Turgut'a kupalarını Belediye Başkan Yardımcısı Kaplan ve Belediye Meclis Üyesi Demirtağ verdi.

Ödül töreninde konuşan İŞTAR Kadın Merkezi Koordinatörü Besime Gülhan Yağ, amaçlarının özellikle travma yaşayan çocukların iyileştirme sürecine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Çocukların düşünsel süreçlerini güçlendirmenin satranç gibi zeka geliştiren oyunlarla mümkün olduğunu dile getiren Yağ, "Böylelikle çocuklarımızla hem eğlenip güzel vakit geçiriyoruz hem de gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bunun için yaklaşık 3,5 ay süren bir kurs düzenledik. Bizim için çok keyifli bir süreçti. Katılan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi satranç eğitmeni Bayram Sağ ise bu dönemi başarıyla tamamladıklarını belirtirken, kursun düzenlenmesine destek veren Akdeniz Belediyesi'ne ve İŞTAR Kadın Merkezine teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İştar'ın Satranç Kursu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement