İsrail'in Türkiye'den Özür Dilemesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Türkiye'den Özür Dilemesi

İsrail\'in Türkiye\'den Özür Dilemesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, "İsrail, geçen hafta Türk halkından özür diledi."

26.03.2013 21:35

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, " İsrail, geçen hafta Türk halkından özür diledi. Kim ne derse desin, hangi saikle alınırsa alınsın bu özür kararı, bir dış politika zaferidir" dedi.

Parseker, BTSO mart ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iş adamları olarak Türkiye'de siyasetin ekonominin önüne geçtiği zamanlarda tedirgin olduklarını ama bugünlerde ekonominin siyasetin önüne geçtiğini söyledi. "Bir süredir, kanlı terör örgütünün silah bırakıp belki de sonsuza kadar ülkeyi terk etmesiyle sonuçlanacak bir süreci takip ediyoruz" diyen Parseker, şöyle devam etti:

"Biz iş dünyası olarak, daha çok işin, daha çok aşın derdindeyiz. Bunun için toplumsal huzuru ve iç barışı çok önemsiyoruz ve bu huzur arayışında toplumu yeni kamplaşmalara sevk edecek, yeni hassasiyetler yaratacak eylem ve söylemlerden özenle kaçınılması gerektiğini düşünüyoruz. Bütün bu kaos yerini huzura bıraktığında, Diyarbakır'ın kişi başına milli geliri 2 bin 500 dolardan 10 bin doların üzerine çıktığında, doğuda kaçak elektrik kullanımı yüzde 70'lerden sıfıra doğru gerilediğinde, bölgedeki iller tıpkı Mardin gibi turist çekmeye başladığında eminim ki geride sadece bugüne kadar silahla enerjimizi emenlerin pişmanlıkları kalacak."

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini de değerlendiren Parseker, "İsrail, geçen hafta Türk halkından özür diledi. Kim ne derse desin, hangi saikle alınırsa alınsın bu özür kararı, bir dış politika zaferidir. Büyük devlet geleneği olan Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun kendi vatandaşını yalnız bırakmayacağını, yapılan yanlışa göz yummayacağını dosta düşmana göstermiştir. Türkiye, İsrail devletini tanıyan ilk Müslüman ülke olduğu gibi, İsrail'e askeri nedenlerle özür dileten ilk ülke olma payesini kazanmıştır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Türkiye'den Özür Dilemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement