Isparta'da İtfaiyeciler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Isparta'da İtfaiyeciler Haftası Kutlandı

Isparta\'da İtfaiyeciler Haftası Kutlandı

İtfaiye Haftası dolayısıyla Isparta İtfaiye Müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti.

30.09.2013 18:27

İtfaiye Haftası dolayısıyla Isparta İtfaiye Müdürlüğü personeli, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. İtfaiye Müdürlüğü'ne ait araçlar şehir içerisinde bir kortej düzenledi. Ayrıca, ahirete intikal etmiş itfaiyeciler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Günün ilk etkinliği İtfaiye Müdürlüğü personelinin Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaretiyle başladı. Başkan Yardımcısı Orhan Eren'in de katıldığı ziyarette konuşan İtfaiye Müdürü Halil Açar, Türkiye genelinde 26 bin itfaiyeci bulunduğunu, bu rakamın kayıtlı olmayanlarla birlikte 40 bine ulaştığını söyledi. Bu yıl İtfaiyecilik Haftası'nın 299'uncusunu kutladıklarını belirten Açar, kazasız, belasız, yangınsız günler dilediklerini dile getirdi. Açar, Isparta'da meydana gelen olaylar ve yaptıkları her türlü müdahale hakkında bilgi verdi. Yaşanan su baskınları ve yapılan müdahalelerle ilgili de bilgi veren Halil Açar, Isparta içerisinde 2 bin 500'e yakın yangın güvenlik ruhsatı verdiklerini iletti. Kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim verilerek vatandaşların bilinçlendirildiğini kaydeden Açar, trafik kazalarına yaptıkları müdahaleler de başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarla ilgili istatistiki veriler verdi. Bölgenin en güçlü araç ve ekipmanına da sahip olduklarını söyleyen Açar, şöyle konuştu: "En fazla birbuçuk dakikada yangına müdahale edebiliyoruz."

İtfaiye Müdürlüğü'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, "Benim itfaiye konusunda gözüm hiç arkada kalmıyor. Siz zamanında ve anında yetişiyorsunuz" dedi. Günaydın, personel eksiklikleri bulunmasına rağmen itfaiyenin bu eksikliği yansıtmadan her yere anında müdahale ettiklerini aktararak "Daha az personelle, daha çok iş yapma olayına da sahip oldunuz. Ayrıyeten bunun için de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şehrin altyapısı ile ilgili bilgi veren Günaydın, yağışlarda da itfaiyenin zamanında müdahalelerini övdü. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da İtfaiyeciler Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement