İşkur Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor - Son Dakika
Yerel

İşkur Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor

İşkur Türkiye\'de Bir İlke İmza Atıyor

Balıkesir'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde insan kaynakları ve istihdam fuarı düzenlenecek.

25.03.2013 17:19

Balıkesir'de Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünde insan kaynakları ve istihdam fuarı düzenlenecek. Hem Balıkesir hem de Türkiye'de bir ilk özelliği taşıdığı belirtilen, "1. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (BAİF-01)"; Balıkesir Üniversitesindeki mezun olacak son sınıf öğrencileri ile işverenleri bir araya getirecek. Üniversite öğrencilerine iş garantisi ve imkanları, işverenlere de nitelikli eleman temini ve istihdam konusunda doğrudan imkan sağlayacak.

İŞKUR'un bu önemli projesiyle ilgili Balıkesir Valiliğinde bir 'işbirliği protokolü' imzalandı. Protokol; Vali Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Sanayi Odası başkanı Ahmet Kula, Ticaret Odası başkanı Mahmut Yavuz ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı tarafından imzalandı. İmza töreninde istihdam fuarının önemine dikkat çeken Vali Ahmet Turhan, bu fuarda iş gücüyle işvereni buluşturacaklarını belirtti. Vali Turhan, "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı belki Türkiye açısından da bir ilk olacak. Bu fuarda iş gücüyle işvereni buluşturacağız. Kapsamlı bir fuar olacak, 43 firma katılma taahhüdünde bulunmuş, Balıkesir'imiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu, övünmek gibi olmasın ama çok örnek bir çalışma. Hep yıllardan beri deniyordu, yerel dinamiklerin buluşup bir araya gelmesi, üniversitenin sanayi ile işbirliği, üniversite belediye valilik, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi. Güzel olan herşeyi vesile edip bir araya gelmek açısından da örnek proje. İnşallah bundan sonra da devam edecek. Protokolümüzün ve fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, nitelikli elemanların onlara ihtiyacı olanlarla bir araya getirilecek olmasının son derece yararlı olacağını kaydetti. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan ise fuarın mezun öğrencileri nitelikli şekilde istihdam edilecek olmasının Balıkesir Üniversitesinin prestiji açısından da çok büyük önem taşıdığını söyledi. Rektör Alkan, "Devletimizin, halkımızın ve sanayinin temsilcilerinin bir araya geldiği böyle bir işbirliği ile gençlerimizin önünün açılacağını düşünüyorum. Türkiye'de belki ilk defa böyle bir uygulama olacak, bunun örnek olamasını da diliyoruz. Burada üniversitemizin öğrencilerinin önü açılmış olacak. Özellikle son sınıf öğrencilerimiz bu fuarda işverenler ile mezun durumundaki öğrencilerimizin bir araya gelmesi sağlanmış olacak. İstihdamı sağlayanlar ile istihdama ihtiyacı olanlar bir araya gelmiş olacak ve burada bir işbirliği gerçekleşmiş olacak. İşveren istediği istihdamı ve iş gücünü alma imkanı bulacak. Yani gençlerimizin dolayısıyla da üniversitemizin mezunları iş bulmuş olacaklar. Bu da üniversitemizin prestiji açısından da çok önemli. Tüm bu açılardan çok olumlu ve güzel bir gelişme olacak" diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Balıkesir Üniversitesinin konuya sadece kendi açısından bakmayacağını diğer üniversitelere de bu işin duyurusunu yapacağını belirterek bu husustaki sorumluluğuna dikkat çekti.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının çok önemli bir organizasyonu üstleneceğini, bunun üniversite-sanayi işbirliği açısından da büyük ve önemli bir faaliyet olacağını kaydetti. BSO Başkanı Ahmet Kula, "Hep üniversite-sanayi işbirliği diyoruz, işte bu fuar çok büyük katkılar sağlayacak. Mezun olan mühendisleri ve benzer nitelikli ara eleman ihtiyacını değerlendirip mezun olduklarında iş arayanların gelecekte ne gibi kollarda iş bulabileceklerini göstermek açısından da çok önemli bir fuar olacak. Katkısı olanları kutluyorum. Biz de Odalar olarak (Sanayi Odası, Ticaret Odası) bu fuarda 4 tane konuşmacı getiriyoruz, Türkiye'de iş ve istihdam üzerine ün yapmış 4 kişiyle temaslarımız sürüyor" dedi. Konuşmacılarla ilgili olarak özellikle kişisel gelişim uzmanlarıyla temas halinde olunduğu, görüşmelerin sürdüğü, birkaç hafta içinde kesinleşeceği belirtildi.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz da fuarın çok önemli olduğunu vurguladı. Yavuz, söz konusu fuar ile aynı zamanda Balıkesir'in nasıl bir eleman ihtiyacı olduğunun da istatistiksel bilgilerini elde etmiş olacaklarını belirterek başta Vali Ahmet Turhan olmak üzere katkısı olanları kutlayıp teşekkür etti.

BİRİNCİ ELDEN İŞ BULACAKLAR

1. Balıkesir İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı 15-16 Mayıs tarihlerinde Gala Yaşam ve aktivite Merkezinde düzenlenecek. Fuara Balıkesir merkez ve 8 ilçe merkezinde genellikle 50 ve daha fazla işçi çalıştıran toplam 43 işletme-firma katılacak. Bu işletmeler fuardaki stantlarında firma temsilcilerini görevlendirecek ve firmaları hakkında bilgiler vererek iş arayanların başvurularını alacak ve o anki veya gelecekteki işgücü ihtiyaçlarını oluşturacakları bu portföyden karşılayacaklar. Fuar çalışmasına başta Balıkesir Üniversitesi olmak üzere Türkiye'deki diğer tüm üniversitelerin son sınıf öğrencileri ve mezunlarından, özellikle meslek liselerinin son sınıf öğrencileri ile mezunlarından ve tüm iş arayanlar ile vatandaşlar tarafından da geniş bir katılımın beklendiği bildirildi.

(YU)

25.03.2013 16: 58: 03

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur Türkiye'de Bir İlke İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement