İŞKUR Mut'ta İş Verenleri Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

İŞKUR Mut'ta İş Verenleri Bilgilendirdi

İŞKUR Mut\'ta İş Verenleri Bilgilendirdi

Mut Sanayi ve Ticaret Odası ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından Mersin'in Mut ilçesinde işverenlere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

21.11.2013 13:23  Güncelleme: 13:21

Mut Sanayi ve Ticaret Odası ile Mersin Çalışma ve İş Kurumu tarafından Mersin'in Mut ilçesinde işverenlere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mut Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda yapılan toplantıya, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde görevli İş ve Meslek Danışmanları Serkan Özada, Mehmet Çağlayan ve Erkan Şanlı, Mut Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, esnaf ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mut Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın'ın açış konuşmasının ardından Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Çağlayan tarafından İşkur hizmetlerinin tanıtımı ile

İlgili sunum yapıldı.

Sunumun ardından İş ve Meslek Danışmanları Serkan Özada, Erkan Şanlı ile Mehmet Çağlayan işverenlere İşkur'un sunduğu hizmetleri anlattı.

Etkinlikte, iş ve meslek danışmanlığı, mesleki eğitim kursları, işe yerleştirme hizmetleri, işbaşı eğitim programı ve teşvik sistemi konusunda bilgilendirme yapılırken, en az 2 çalışanı olan iş yerlerinin 1 işçiyi iş yerlerinde stajyer olarak çalıştırabilecekleri, bu kişinin ise 6 ay boyunca günlük 25 TL cep harçlığı İşkur tarafından ödendiği, Genel Sağlık Sigortasının yatırıldığı anlatıldı. Ayrıca 6 aydır işsiz olan 18 ile 29 yaş arası erkek ve 18 yaşından büyük bayanların, yeni işe girişlerinde 54 aya kadar uzayan SGK prim teşvikleri uygulandığı belirtildi.

Sunum ve bilgilendirmenin ardından işverenlerin soru yanıtlarının ardından toplantı sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İŞKUR Mut'ta İş Verenleri Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement