İşkur'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İşkur'dan Bilgilendirme Toplantısı

İşkur\'dan Bilgilendirme Toplantısı

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Biga'da istihdamın artırılmasına katkı sağlamak için işverenlere sunulan hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

25.12.2012 18:14

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Biga'da istihdamın artırılmasına katkı sağlamak için işverenlere sunulan hizmetlerle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantının açılış konuşmasını yapan İş-Kur İl Müdürü Ali Çalışkan, Biga'da meslek edindirme kurslarının devam ettiğin, ancak iş başı eğitim programlarından daha fazla kişinin yararlandırılması gerektiğini söyledi. Biga'nın Çanakkale'nin katma değer üreten önemli bir ilçesi olduğunu ifade eden Çalışkan, "Bu katma değeri nasıl artırabiliriz, vasıfsız iş gücünü nasıl daha nitelikli hale getirebiliriz, işverenlerimizden gelen talepler doğrultusunda bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız" dedi.

İş-Kur temsilcisi Mustafa Höke, aktif ve pasif iş gücü alanında yürütülen faaliyetler hakkında bilgi verdi. Höke, oda başkanlarına, "İşverenin, ihtiyaç duyduğu meslekleri tespit etmek, İş-Kur hizmetlerinden daha fazla sayıda ve daha etkin olarak yararlanılmasını sağlamak ve iş gücü piyasasıyla ilgili bilgileri paylaşmak amacıyla işverenleri düzenli olarak ziyaret ediyoruz. İşverenlerin iş gücü taleplerini internet sayfamız üzerinden yayınlayarak, geniş kitlelere duyuruyoruz. İşsizliği azaltmayı hedefleyen aktif istihdam tedbirlerinden en etkin olanı iş ve meslek danışmanlığıdır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzde her işverenimizle ilgilenen ayrı bir iş ve meslek danışmanımız görev yapmaktadır" dedi.

İş başı eğitim programları hakkında da bilgi veren Höke, iş başı eğitim programları kapsamında işverenlerin stajyerleri haftada en fazla 45 saat, toplam ise 6 ay istihdam edebileceklerini, program süresince katılımcıların her bir fiili gün için kursiyer zaruri giderlerinin kendileri tarafından ödeneceğini, stajyerlere ödenecek ücretin günlük 25 lira olduğunu, program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası priminin de İş-Kur tarafından karşılanacağını söyledi.

Toplantıya Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tunçay Yaşar, Biga TSO Meclis Başkanı Hasan Pırnal, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Erkan Yaşar, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkur'dan Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement