İşçi Bayramını Kutlayan Göstericileri İzleyen Temizlik İşçisi Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İşçi Bayramını Kutlayan Göstericileri İzleyen Temizlik İşçisi Açıklaması

İşçi Bayramını Kutlayan Göstericileri İzleyen Temizlik İşçisi Açıklaması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Manisa’da bayram havasında geçti.

01.05.2014 17:09

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Manisa'da bayram havasında geçti. Resmi tatil nedeniyle izinli olan memurlar alanlara çıkarken işçiler çalışmaya devam etti. Ellerinde süpürge bir yandan işlerine devam eden temizlik işçileri bir yandan da göstericileri izledi.

Manisa'da yürüyüş öncesi toplanma alanı olan Manisa Lisesi önünde temizlik işçileri harıl harıl çalışırken, kendilerine yöneltilen 'Size bayram yok mu? Sorusuna', "Bize bayram yok amcam" şeklinde karşılık verip çalışmaya devam etti.

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu tarafından organize edilen yürüyüşe KESK'e bağlı sendikalar, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Alevi Kültür Derneği gibi bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Yaklaşık 500 kişilik topluluk Manisa Lisesi önünden başladıkları yürüyüşte, Avni Gemicioğlu Caddesi üzerinden Atatürk Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Caddesi istikameti takip edilerek Manolya Meydanı'na doğru gidildi. Yürüyüş boyunca sık sık hükümet aleyhine sloganlar atan göstericiler Manolya Meydanına alkışlar eşliğinde girdiler.

Manolya Meydanında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından açıklamayı platform adına KESK dönem sözcüsü ve SES Şube başkanı Taner Demir okudu. Okunan basın açıklamasının ardından grup üyeleri müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendiler.

Manolya Meydanındaki gösteriler başladığı gibi sorunsuz tamamlandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşçi Bayramını Kutlayan Göstericileri İzleyen Temizlik İşçisi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement