İş Kurumundan Öğrencilere Kariyer Desteği - Son Dakika
Yerel

İş Kurumundan Öğrencilere Kariyer Desteği

İş Kurumundan Öğrencilere Kariyer Desteği

Türkiye İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

06.05.2014 11:40  Güncelleme: 11:39

Türkiye İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi, Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Gemlik Hizmet Merkezi Şube Müdürü Mustafa Volkan Yıldırım, öğrencilere İş Kurumu'nun hayatlarının her döneminde yer aldığını belirterek, "İş Kurumu, ilköğretimden başlamak üzere, alan tercihinden meslek seçimine kadar olan süreçte sizlerin yanında yer almaktadır. Şimdi ise üniversiteden mezun olduktan sonra sizlerle iletişim içerisinde hayatınıza nasıl değer katabileceğimizi aktarmak için geldik. Mevcut mesleklerinizde iş bulmak ya da günümüzün popüler olan mesleklerinde istihdam edilebilmenizin formüllerini İş Kurumu'nu sizlere tanıtarak aktaracağız" dedi.

Daha sonra söz alan İş ve Meslek Danışmanı Özer Geyik ve Arzu Erdoğan, iş arama sürecinin nasıl işlediğinden, iş başvurularında kullanılan öz geçmişlerin hazırlanmasındaki kriterlere, iş görüşmesine giderken dikkat edilmesi gereken kurallar gibi birçok konuda bilgi verdi. İmaj ve beden dilinin çok önemli olduğunu vurgulayan Arzu Erdoğan, işverenin eleman alımı yaparken, çalışan adayları için hazırlamış olduğu şaşırtmalı soruların nasıl atlatılacağı konusunda da tüyolar verdi.

Gün boyu süren seminerde, Gemlik Hizmet Merkezi İş ve Meslek Danışmanları Eda Köse ve Süleyman Palancı, öğrencilere iş arama becerileri eğitimi ve aktif işgücü eğitim programları ile ilgili danışmanlık hizmetinde bulunuldu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve Gemlik ilçesinde ilk kez gerçekleştirilen Kariyer Günlerinin gelenekselleştirilerek her yıl mayıs ayında tekrarlanacağı bildirildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Kurumundan Öğrencilere Kariyer Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement