
İran yönetimi, ABD ve İsrail ile yaşanan karşılıklı saldırıların ardından dikkat çeken bir ekonomik adım attı. Tahran, savaş tedbirleri kapsamında tüm gıda ve tarım ürünlerinin ihracatını ikinci bir duyuruya kadar durdurduğunu açıkladı.
Adı açıklanmayan İranlı bir yetkili, devlet medyasına yaptığı açıklamada, "Tüm gıda ve tarım ürünlerinin ihracatı bir sonraki duyuruya kadar yasaklanmıştır. Hükümet, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamaya öncelik vermiştir" ifadelerini kullandı.
Kararın, artan askeri gerilim ve olası tedarik zinciri sorunlarına karşı iç piyasayı koruma amacı taşıdığı belirtildi.
Uzmanlar, bu kararın İran'ın fiilen "savaş ekonomisi" uygulamalarına geçtiğinin işareti olduğunu değerlendiriyor. İhracat yasağıyla birlikte iç pazarda gıda arzının güvence altına alınması ve fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Son Dakika › Yerel › İran gıda ve tarım ürünleri ihracatını yasakladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.