İnegöl'de Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Yerel

İnegöl'de Eğitim Toplantısı

İnegöl\'de Eğitim Toplantısı

negöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleriyle Alanyurt İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

03.07.2012 15:07

negöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleriyle Alanyurt İMKB Endüstri Meslek Lisesi'nde değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürleri Özer Yılmaz, Tahsin Çetinkaya ve Mustafa Karaaslan ile İnegöl genelindeki ilköğretim okulları ve lise müdürleri katıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, yılda 3 kere okul müdürleri ile toplantı yaptıklarını belirterek, "Sene başında, şubat ayında ve sene sonunda. Bugün de 30 Haziran 2012 tarihi itibariyle 2011-2012 eğitim öğretim sezonunu tamamladıktan sonra geriye bakıp 1 yılımızı değerlendireceğiz. 1 Eylül 2012 tarihinde de önümüzdeki yıl neler yapabiliriz, o konuda kararlar alacağız" dedi.

Bir dönemi daha geride bıraktıklarını ifade eden Baştürk, "Önemli olan dönemi sağlıklı, mutlu, başarılı kazasız belasız şekilde tamamlamaktı. 50 bin öğrencisi ve 2 bin 500 öğretmeni ile özel eğitim, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim kurumlarımızla bir dönemi daha tamamladık. Başarılı, sağlıklı, mutlu bir dönemi geride bıraktık. Bizleri, sizleri, ailelerimizi üzecek bir olay olmamıştır. Öğretmen, öğrenci, okul yönetimi ile beraber iyi bir dönemi geride bıraktık. Bundan dolayı geriye bıraktığımız bu dönem sağlıklı, başarılı geçmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ama yine de dönem içerisinde neler yaptık, neler yapmadık onları beraber tartışacağız. İlçemizde sınıf tekrarları konusu, ilköğretim ve orta öğretimde disiplin ve devam-devamsızlık konuları, sportif ve kültürel faaliyetlerle ilgili görüşlerinizi alacağız. Bu yıl ilk defa uygulamaya başlayacağımız 4+4+4 eğitim modeliyle ilgili fikir alışverişinde bulunacağız. Okul onarımları ile ilgili çalışmaları konuşacağız. Ücretli öğretmenler ve norma kadrosu ile ilgili çalışmalar da yapacağız" diye konuştu.

Okullarda birçok çalışma yapıldığını belirten Baştürk, "Ama önceliğimiz ilköğretim öğrencilerimizi SBS, orta öğretim öğrencilerimizi LYS ve YGS sınavlarına hazırladık. Öğrencilerimiz sınavlara gidiler. Okul müdürleriyle görüştüğümüz şekliyle öğrencilerimizin gerek SBS de gerekse de LYS sınavlarında başarılı bir durum sergilediklerini, güzel haberle geleceğini duyduk. Hiç yanlışı olmayan, 1 ya da 2 yanlışı olan okullarımız var" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl'de Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement