İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği - Son Dakika
Yerel

İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği

İnegöl Belediyesi\'nden 142 Yıllık Vefa Örneği

İnegöl Belediyesi'nin kuruluşunun 142.yılı münasebetiyle 1970-2012 yılları arasında İnegöl'e hizmet eden eski milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri düzenlenen vefa ve şükran gecesinde bir araya geldi.

02.05.2012 17:29

İnegöl Belediyesi'nin kuruluşunun 142. yılı münasebetiyle 1970-2012 yılları arasında İnegöl'e hizmet eden eski milletvekilleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri düzenlenen vefa ve şükran gecesinde bir araya geldi.

Gecede 1970-2012 yıllarına ait resim ve gazete kupürleri sinevizyon aracılığıyla gösterilirken, 1988 yılında dönemin Belediye Başkanı Muhittin Tanoğlu tarafından düzenlenen '1. Bahar Şenliği', bugünkü adıyla Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin ilkinin videosunun seyredilmesi geceye katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin açılış konuşmasını yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin bir mozaiği olan ve birçok köklü medeniyetin izlerini taşıyan İnegöl'e bu zamana kadar hizmet eden herkese şükranlarını sundu.

1870 yılında kurulan İnegöl Belediyesi'nin 142 yıldır hizmet verdiğini belirten eski belediye başkanlarından Refik Tabakoğlu, ilçenin marka şehir olabilmesi için çalıştığını, İnegöl'e bugünden sonra yapılacak hizmetlerin hep birlikte devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Eski başkanlardan Muhittin Tanoğlu ise, yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, düzenlenen yemek ile birlikte İnegöl'ün var olan değerinin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Emektar başkanlardan Cemal Arık ise, belediye başkanlığı döneminde yaşadığı hatıralardan bahsetti.

21. dönem Milletvekili Burhan Orhan da, "Siyaset yapmak sanattır. İnegöl'e hizmet etmiş bütün siyasetçilere teşekkür ederim. İnegöl her şeyin iyisine layık" dedi.

AK Parti eski Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, "Gerçekten sizler o günlerde bu hizmetleri yapmasaydınız bugün İnegöl bu güzellikleri yaşamazdı. Sizlerin attığı temeller ve yaptığı hizmetler sayesinde bugün İnegöl bu noktaya gelmiştir. Gıpta edilen bir ilçe noktasındadır" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl'ün Bursa'nın ve Türkiye'nin en güzel yerlerinden birisi olduğunu belirterek, "İnegöl'de müteşebbis ve yetenekli insanlar var. Hepimizin ortak çabası İnegöl'ü büyütmek oldu. İnegöl siyasetin merkezi olmaya devam edecek. İnegöl hak ettiği hizmetleri almaya devam edecek" diyerek, İnegöl'e hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi.

Kaymakam Aziz İnci ise, İnegöl'ün marka şehir olma yolunda ilerlediğini ve bu anlamda daha önce görev yapan kişilerden yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından İnegöl'e hizmet eden eski belediye başkanları, milletvekilleri, il genel ve belediye meclisi üyelerine teşekkür plaketleri takdim edildi.

(MŞ)

02.05.2012 17: 09: 41

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl Belediyesi'nden 142 Yıllık Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement