İlkokul Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Anlatıldı

İlkokul Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Anlatıldı

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Simav ve Pazarlar gönüllü sorumluları tarafından Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde İlkokul öğrencilerine erozyonla mücadele konusunda bilgi verildiği...

19.11.2013 16:08

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Simav ve Pazarlar gönüllü sorumluları tarafından Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde İlkokul öğrencilerine erozyonla mücadele konusunda bilgi verildiği bildirildi.

Pazarlar İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelen Simav TEMA gönüllü sorumlusu Ömer Önder, öğrencilere sinevizyon gösterisi eşliğinde erozyonla mücadelenin yanında, ormanların korunması ve suyun önemini anlattı. Öğrencilere ormanların önemi, faydaları, erozyon ve erozyonla mücadele ayrıca çevre temizliği hakkında bilgiler verildi.

Önder, öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Ömer Önder, "Yeşil alanları korumamız lazım, ağaçları kesmememiz gerekiyor. Suyu çok dikkatli kullanacağız. Suyu boşa harcamayacağız. Öğrencilerimiz defterlerini atmamalı ve kağıt israfı önlenmeli. Biliyoruz ki kağıdın ham maddesi ağaçtır. Ağaçlarımızı boş yere kesmemeliyiz" diye konuştu.

TEMAVakfı'nın, doğal dengenin korunması adına birçok faaliyeti bulunduğunu söyleyen, özellikle erozyonu önleme noktasında büyük mücadele verdiğini belirten Önder, bu mücadeleye tüm duyarlı vatandaşların destek vermesi gerektiğini kaydetti.

TEMA'nın, Türkiye'nin dört bir tarafında projeler yürüttüğünü, ağaçlandırma çalışmaların bu projeler içinde önemli bir yer kapladığını da belirten Önder, erozyonun önlemesi için çok fazla gelişebilen kök sistemi ve dayanıklılığı nedeniyle meşe ağacının kullanıldığını kaydetti. Etkinliğin sonunda öğrencilere meşe palamudu tohumu dağıtıldı.

Pazarlar İlçesi TEMA Gönüllü Sorumlusu Hakkı Yıldız ise gazetecilere yaptığı açıklamada, okullarda bu tür toplantılara katılarak çocukların erozyonla mücadele konusunda bilinçli yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.Özel Haber - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerine Erozyonla Mücadele Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement