İl Sağlık Müdürü Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

İl Sağlık Müdürü Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu

İl Sağlık Müdürü Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Karabük Sağlık Müdürü Dr.

25.07.2012 17:48

Karabük Sağlık Müdürü Dr. Murat Çağlayan, yapımı devam eden 300 yataklı akıllı Devlet hastanesinin bitiğinde vatandaşların daha modern binalarda hizmet alacaklarını söyledi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Murat Çağlayan Şirinevlere yapılan 300 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı

ile Beşbinevler Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesinde incelemede bulundu.

İlk olarak Şirinevlerde yapılan Hastane inşaatında incelemede bulunan ve firma proje Müdürü Ozan Yılmaz'dan bilgi alan Çağlayan, yapımı büyük ölçüde biten ilk bloğu basın mensuplarına gezdirdi.

Hastanenin son sistem teknolojiye sahip olduğunu, hastanede iki yataklı, tek yataklı ve suit odalar bulunduğunu belirten Çağlayan, Hastanede sadece Üniversite Hastanelerinde bulunan Yanık Üniversitesi, 11 ameliyathane bulunduğunu, bu ameliyathanelerden üçünün açık kalp ameliyatlarının yapılacağı şekilde dizayn edildiğini söyledi.

Akıllı hastane olarak inşa edilen hastanede yangın otomasyonu bulunduğunu ve herhangi bir yangın anında yangın kapılarının otomatik açılacağını, elektrik ve doğalgazın aniden kesileceğini de anlatan Çağlayan, "Hastanenin tüm havalandırma sistemleri hastane enfeksiyonuna sebep vermeyecek şekilde son sistem tasarlandı. Yeni hastanenin tamamlanması için arka kısımda kalan bölüm bir hafta gibi kısa bir sürede boşaltıldı. Bu bir rekordur. Burası üç aydan önce boşalmaz dediler. Biz bir haftada boşalttık. Yıkım işlemi kısmen başladı. Cumartesi günü kolanlar kesilerek yıkım işlemi tamamlanacak. 2013 yılının Nisan veya Mayıs aylarında tüm binalar hizmete açılacak şekilde bitmiş olacak" dedi.

Şirinevlerdeki incelemelerinin ardından Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevine geçen Çağlayan 100 yataklı olan Doğumevi Hastanesinin, Şirinevlerdeki yatakların taşınması ile 160 yatağa çıkartıldığını, bu sayının 220'ye çıkacağını, Hastanenin bu açıdan elverişli olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Çağlayan, hastaların merkezde bulunan Karabük Devlet Hastanesine yığıldığını, Doğumevinde de uzman hekimlerin bulunduğunu, hastaların merkeze yığılmak yerine Beşbinevlere gelmelerini de tavsiye ederek, akıllı hastane bitiğinde vatandaşlarımız daha modern binalarda hizmet alacaklar. Biraz sabır ve anlayışla inşallah bu süreci aşacağız ifadesinde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Sağlık Müdürü Hastane İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement