İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Regaib Kandilinin, 1 Mayıs işçi bayramına denk geldiğini belirterek, "Regaib Kandili 1 Mayıs'a tekabül ediyor.

29.04.2014 12:05

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Regaib Kandilinin, 1 Mayıs işçi bayramına denk geldiğini belirterek, "Regaib Kandili 1 Mayıs'a tekabül ediyor. 1 Mayıs İşçi bayramıdır. Gönlünde iman olan insanlar Allah'ın ayında rağbet edilen en önemli gecenin gündüzüne varırken isyanlara dalmasınlar. Birlik ve beraberliği bozucu herhangi bir işe dalmasınlar diyoruz" dedi.

İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Şimdi hedefte ümmeti Muhammed ayı var. Burada ne var kandiller geçidi olan bu 3 aylar var biliyorsunuz. En son hedefte de Kadir gecesi vardır. Kadir gecesinin özelliği bir insanın ömürlük günahının af olacağı mübarek bir gündür. Allah o geceye varmadan Recep ayındaki Regaip gecesiyle kullarını uyarıyor. Demek ki bizim yapmamız gereken Regaip gecesini üç ayların başlangıcını 1 Mayıs Perşembeyi Cumaya bağlayan gece hem Allah'ın ayındaki bir gece hem Cuma günü hem de peygamberimizin 'tecelli efkara mazhar olmuş' dediği bir gecedir" dedi.

Maraşlıgil açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Peygamberimizde bu nur ile kuşatılmıştır bu Regaip gecesinde. Zaten Regaip'in anlamı çok rağbet edilen çok istenen, çok arzu edilen yani bulunmaz bir gece. Bir neyi bu kadar arzu eder düşündüğümüz zaman Müslüman inanan birine soralım. Allah'ın marifetini ve ebedi saadet isteyecekler. İşte bu gece bize onun işaretini veriyor. Rahmet-i ilahinin bol bol indiği bir gecedir. Dolayısıyla bu güne kadar beşeriyetinin gereği olarak herhangi bir şekilde yanılmış, herhangi bir şekilde şaşırmış nefsine aldanmış, şeytana aldanmış, topluma aldanmış herhangi bir isyanlara düşmüşse alemlerin rabbi diyor ki 'gel kulum rahmet kapılarımı araladım.' Peygamberimiz zaten günahkar ümmetine yine ümmetim diye sahip çıkıyor. 'Ben ümmetime şefaat edeceğim' diyor. Demek ki burada bir şey var. Allah kullarının isyan içinde olmasını istemiyor. Kulları ebedi saadette en iyi şekilde mutlu olsun Allah affı ile kullarını tecelli etmek istiyor. Bu nedenle bizler bu günleri iyi değerlendirmemizi istiyor. Yeniden bir başlangıç yapmanın, yeniden Müslümanlığı en güzel şekilde yaşayabilme azmi içine girmenin en güzel manevi dilimidir diye düşünüyoruz. Yalnız şu ayrıntıyı vermem gerekiyor. 1 Mayıs'a tekabül ediyor. 1 Mayıs İşçi bayramıdır. Gönlünde iman olan insanların Allah'ın ayında rağbet edilen en önemli gecenin gündüzünde taklar varken isyanlara dalmasınlar. Birlik ve beraberliği bozucu herhangi bir işe dalmasınlar diyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Müftüsü Ali Maraşlıgil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement