Iğdır'da "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik" Konulu Konferans Düzenlendi

Iğdır\'da "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik" Konulu Konferans Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sosyal Hareket ve Bilinçli Eğitim Öğrenci Topluluğunun (SOHBET) girişimleriyle düzenlenen “Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik” konulu konferans düzenlendi.

03.03.2014 16:02

Iğdır Üniversitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sosyal Hareket ve Bilinçli Eğitim Öğrenci Topluluğunun (SOHBET) girişimleriyle düzenlenen "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik" konulu konferans düzenlendi.

Konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çakmak katıldığı konferansa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşan Prof. Dr. Çakmak, Avrupa'daki eğitim sistemi gibi Türkiye'deki eğitim sisteminin de geçtiğimiz yıllara göre her geçen daha da iyi gittiğini söyledi.

Prof. Dr. Çakmak, "Benim alanım bilim yazarlığı ve eğitim yazarlığıdır. Bana göre sorular cevaplardan daima önemlidir. İnsan zihninde öyle bir özellik var ki, kafaya takılan soruyu beyin araştırıyor. Günümüzde buna 'kuantum teori yasaları' deniliyor. Zaman ve mekan tanımadan beyin her bilgiye ulaşmaya çalışıyor. İnsan yaratılış olarak öğrenme programıyla dünyaya gelmiştir. İnsan her konuda cahil gelmiştir dünyaya, hayvanlar ise programlanmış bilgisayar şeklinde dünyaya geliyor. Eğitim bilgiyi kullanma sanatıdır. Eğitimde taklitçi olunursa geri kalınır. Dünyadaki ülkelerin yüzde onu, geriye kalan yüzde doksan ülkeye hükmetmiş durumundadır. Allah'ın insanlara verdiği en önemli duygu düşünmektir. Akıldan üstün bir şey yaratılmamış, bizim üstümüze düşen en önemli görev onu en iyi şekilde kullanmayı öğrenmektir. Eğitimin ilk hedefi bilimsellik değil insanlıktır. Bizler ne zamanki araştırarak muhakeme kurarak bir şeyler öğreniyorsak o zaman beyin hücreleri arasında bir bağ oluşuyor ve bilgiler kalıcı oluyor. Beyinin iki tane lobu var. Bizim eğitim sistemimize baktığımızda sol lobu kullanıyoruz. Ezbere dönük anlamadan da öğrenebiliyor insan, o özelliğimiz var. Fakat eğitimde yaşayarak, araştırarak, öğrendiğimiz bilgiler ve duyguları beynimizin sağ lobunu kullanarak öğreniyoruz" dedi.

Prof. Dr. Çakmak son olarak, kendisini Iğdır Üniversitesi'ne davet ederek, öğrencilerle buluşturma fırsatı veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konferansın sonunda Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal, "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çakmak'a bir plaket takdim ederek, böyle önemli bir konuda öğrencileri aydınlattıkları için çok teşekkür etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement